Александра Малетић изабрана за потпредседницу Већа регија KЛРВСЕ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

На 40. заседању Kонгреса локалних и регионалних власти Савета Европе (KЛРВСЕ), потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Малетић изабрана је за потпредседника Већа регија ове европске организације.

Малетић, која је члан Делегације Републике Србије у KЛРВСЕ, изабрана је као једна од седам потпредседника Већа регија, а изборном заседању је присуствовало 327 делегата из 47 држава чланица.

“Мини Шенген иницијатива за регионалну сарадњу коју је иницирао председник Републике Србије, а која има за циљ стварање јединственог тржишта и омогућава слободно путовања грађанима чије државе су чланице, истински је пример добросуседске сарадње и желела бих да подвучем да би ово био један од главних мотивационих фактора за мој рад у Kонгресу”, истакла је Малетић, саопштила је Скупштина Војводине.

Она је као потпредседница Већа регија постала и чланица Бироа, тела у чији рад су укључени високи функционери Kонгреса локалних и регионалних власти Савета Европе.

На заседању изабран је и председник KЛРВСЕ, Ленерт Вербек из Холандије, председници и потпредседници Већа регија и Већа локалних самоуправа, као и председници и потпредседници три Kомитета ове организације.

С обзиром на то да је 40. заседање Kонгреса локалних и регионалних власти Савета Европе одржано онлајн формату, по први пут у историји ове европске институције, тајност гласања и присуство делегата гарантовано је посебним онлајн системом.

Тагови:

Најновије