“Амазон” одбацује оптужбе да њихови радници уринирају у флаше

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Технолошки гигант и једна од највећих онлајн платформи за трговину на свету “Амазон” одбацио је оптужбе републиканског сенатора из Висконсина Марка Покана да су запослени у дистрибутивним центрима те компаније под толиким притиском да морају да уринирају у флаше. Из компаније наводе да је то истина, за њих нико не би радио.

Тврдња представника Висконсина Марка Покана уследила је након коментара једног од директора “Амазона” Дејва Кларка у вези са платом и условима рада у тој компанији.

Уочи посете сенатора Бернија Сандерса једном од дистрибутивних центара малопродајног гиганта у Алабами у петак, Кларк је критиковао сенатора из Вермонта, који је жестоко лобирао за повећање минималне зараде на савезном нивоу на 15 долара на сат.

Прошле недеље, Сандерс је критиковао извршног директора Амазона Џефа Безоса на саслушању у Сенатском одбору за буџет, због тога што је, како је навео, од једног запосленог у тој компанији чуо “доказе о тешким условима рада, дугом боравку на радном месту и недостатку сигурности посла”.

Усред навода о исцрпљујућим условима, “Амазон” је обесхрабрио покушаје својих радника да се организују, што га је учинило метом америчког радничког покрета, наводи Њузвик.

Радници центра у Бесемеру имају рок до понедељка да гласају о томе да ли ће формирати синдикат, који би био први у историји компаније.

“Прогресивно место за рад” 

Али, Кларк је бранио услове рада у “Амазону”.

“Често кажем да смо ми Берни Сандерс послодаваца, али то није сасвим у реду, јер заправо пружамо напредно место за рад”, написао је Кларк на Твитеру.

У наредном твиту Кларк је рекао да ако “желите да чујете о плати од 15 долара на сат, сенатор Сандерс о томе говори у центру града”.

“Али, ако желите да зарадите најмање 15 долара на сат и имате добру здравствену заштиту, Амазон запошљава”, написао је Кларк.

Уследио је одговор представника Висконсина, Марка Покана који се у коментару осврнуо на претходне тврдње изнете у вези са праксом компаније која укључује оштре производне квоте, дуго време проведено на радном месту и недовољне паузе.

“Плаћање радника 15 долара по сату не чини вас ‘прогресивним радним местом‘ када уништавате синдикално удруживање и чините да радници мокре у флаше с водом”, написао је Покан.

На то је уследио и одговор компаније са Твитер налога “Амазон Њуз”.

“Не верујеш заиста у уринирање у флаше, зар не? Да је то истина, нико не би радио за нас. Истина је да имамо преко милион невероватних запослених широм света који су поносни на то што раде и од првог дана имају сјајне плате и здравствену заштиту”, наводи се у твиту.

Тагови:

Најновије