Бечеј богатији за 800 садница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

БЕЧЕЈ –  Акција пошумљавања Бечеја, кренула је минулог викенда у организацији “The Mighty Mighty Bechej”. Радило се на подмлађивању парка код Дечијег диспанзера у Бечеју, а велики број грађана, одазвао се позиву организатора, тако да је парк био пун волонтера и заљубљеника у природу.

Синиша Томић, председник удружења и иницијатор ове акције, рекао нам је да је око 60 волонтера, само у парку, да ће се посадити 450 стабала, али и да је 100 садница упућено у индустријску зону, а око 250 подељено суграђанима, који ће их засадити испред својих кућа.

“Јако пуно људи се јавило и Бечејаца који не живе више овде, који су у иностранству, тражећи да им дајемо рачуне да нам шаљу паре да се купују саднице значи то је неки леп сигнал нама да радимо праву ствар и да нисмо само ми ти који бринимо о зеленилу у Бечеју, него да цео град почиње да брине о томе и ја се надам да ћемо имати једану лепу зелену општину за пар година,” каже Синиша Томић, The Mighty Mighty Bechej.

Ову акцију за зеленији Бечеј подржали су и друштво планинара “Лесон”, које је за све учеснике у акцији обезбедило доручак, као и волонтери Канцеларије за младе, који су се у великом броју одазвали акцији пошумљавања.

“Ми смо спремни у сваком случају, кад год треба, нас има близу 60 чланова и ми смо спремни увек да се укључимо у акцију , било какву акцију по питању очувања природе у Бечеју”, каже Мира Вуковић председница планинарског друштва “Лесон” Бечеј.

“Мислим да је ово одличан пример како можемо сви лепо да сарађујемо и да урадимо нешто лепо и корисно за наш Бечеј, заиста сам задовољна и надам се да је ово само прва акција у низу и да ћемо имати још пуно заједничких акција,” додаје Диана Петер координаторка Канцеларија за младе општине Бечеј.

Наши суграђани су се акцији прикључили пуни оптимизма. Овакве акције, настављаће се и даље у нашем граду, а као што нам је најавио и Синиша Томић, иницијатор, план је да се најмање два пута годишње пошумљавају и обнављају паркови, да се ради на ветро-заштитним појасевима и да нам град поново буде зелен.

Извор: РТВ

Тагови:

Најновије