БРЗА ПРУГА СТАРА ПАЗОВА – БЕОГРАД БИЋЕ ЗАВРШЕНА КРАЈЕМ СЕПТЕМБРА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је градилиште на железничкој станици Земун која је део пројекта изградње брзе пруге од Београда до Новог Сада и Суботице, а кинески извођачи су најавили да ће прва деоница, од Београда до Старе Пазове, бити завршена до краја септембра.

Вучић је контролу радова на будућој прузи, за возове брзине до 200 км на сат, започео на деоници Београд Центар – Стара Пазова, где је од кинеских компанија добио обећање да ће пруга бити завршена до краја септембра и да ће моћи да се пусти у саобраћај до краја године.

Фото: Танјуг – обилазак радова на изградњи брзе пруге

Такође, Кинези су, на питање Вучића када ће почети да граде и последњу деоницу брзе пруге од Новог Сада до границе са Мађарском, најавили да ће радове започети 1. септембра.

“Ово је друго лице Србије. Грађани су поново почели да се возе железницом. Када буде готова брза пруга, биће ми лакше да идем до Новог Сада возом, биће брже и лепше путовање”, рекао је Вучић.

Вучић је захвалио Кини и подсетио да је пројекат брзе пруге део иницијативе “Појас и пут”.

Пројекат

Обиласку радова присуствовали су и министар грађевинарства Томислав Момировић, амбасадорка Кине Чен Бо и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Градоначелник Новог Сада и председник Србије

Тагови:

Најновије