Брзи пут од Сомбора до Kикинде – „осмех“ Војводине, готов за две до три године

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Kако преноси новосадски лист „Дневник“, брзу саобраћајницу од Сомбора до Kикинде, која ће спојити крајњи северозапад и исток наше земље, министар грађевинарства Томислав Момировић, симболично је назвао „осмех Војводине“, тј. „смајли“, због облика који подсећа управо на то. Том приликом, министар Момировић је истакао да се озбиљно ради на просторном планирању, те пројектовању пута, који ће имати 175 километара. Нагласио је да путеви у Војводини заслужују више, а нарочито део око Сомбора и Kикинде, уз све коридоре који су стратешки правци.

Фото: Дневник

Брза саобраћајница требала би да Сомбор, који чини престоницу Западнобачког округа, извуче из својеврсног „слепог црева“, статуса у ком се налази деценијама, због тога што чека на повезаност са остатком земље, што би требало да се реши изградњом ове саобраћајнице.

Пут ће се простирати од Бачког Брега до Накова, а повезиваће две пограничне државе, Мађарску и Румунију. За изградњу, држава је издвојила 100 милиона евра, почетак радова се очекује у септембру 2021. године, док се завршетак радова очекује за две и по године. Укупна вредност радова износиће око 835 милиона евра. Места која ће бити повезана овом саобраћајницом су: Бачки Брег, Сомбор, Kула, Врбас, Бечеј, Нови Бечеј, Србобран, Kикинда и Наково.

Фото: 025.rs

Тагови:

Најновије