Васкршња акција ХО Сви за Космет: Помоћ породици Петковић, манастиру Грачаница и Народним кухињама Мајка девет Југовића

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

ХО Сви за Космет из Београда покренула је нову Васкршњу акцију, која траје до 30 априла.  План је да се да помогне социјално угроженој породици Петковић, манастиру Грачаница и Народним кухињама на Косову и Метохији.

Циљ акције је 20.000 евра, па из организације позивају све људе добре воље да учествују својим прилогом, колико су у могућности.

Уплате су могуће на динарски рачун 285-2295090000074-05, слањем СМС поруке (1 на 4030, 100 динара) и Пејпалом hoszkbg@gmail.com.

Дијаспора је такође укључена у ову акцију, а информације о начину уплате и линковима могу се пронаћи на сајту организације.

Списак донатори доступан је такође на сајту, као и детаљан опис намене акције.

Породица Петковић

У метохијском селу Суво Грло са својом седмочланом породицом, од чега четворо деце, живи домаћин Славко Петковић. Организацији се обратио са молбом да му се помогне у куповини машина за обраду земље.

Манастир Грачаница

Манастир Грачаница, чувена средњевековна светиња краља Милутина, у поступку је покретања манастирске економије. У питању су штале за узгој крава, свиња, кокошака носиља, а у плану су и овце и козе.

Народна кухиња Мајка девет Југовића

Народна кухиња Мајка девет Југовића једна је од најважнијих установа за опстанак Срба на Косову и Метохији. Код њих се храни преко 2200 корисника, а тај број само расте.

Тагови:

Најновије