Kомпанија “DP World” реконструише међународно путничко пристаниште у Новом Саду: У плану улагања од 35 милион евра

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Оператер Луке Нови Сад, компанија “DP World” почела је реконструкцију међународног путничког пристаништа у том граду.Из Агенције за управљање лукама кажу, да ће се током реконструкције адаптирати плутајући објекат и да ће бити изграђен нов систем веза.

Нов систем веза важан је са аспекта безбедности, имајући у виду да ће омогућити сигурно функционисање овог међународног путничког пристаништа при свим водостајима као и безбедно укрцавање и искрцавање путника и посаде – наводе из Агенције за управљање лукама.

Очекује се да ће радови бити завршени током пролећа.

Подсетимо, из Агенције за управљање лукама је раније саопштено да “DP World” у наредном периоду планира реализацију развојних пројеката у вредности од 35 мил ЕУР у Луци Нови Сад. Најављена је и изградња контејнерског терминала, али и реконструкција путничког пристаништа, која је у току.

Истакнуто је и да са становишта наутичког туризма, Нови Сад представља важну тачку на рути крузера кроз Србију.

Генерални директор компаније “DP World” из Уједињених Арапских Емирата Султан Бин Сулајем потврдио је да ће инвестиција у Новом Саду износити 35 мил евра и најавио заинтересованост за улагања у слободну зону и интермодалне терминале у Србији.

ДП Wорлд је представио и нови брод Албатрос, чији је циљ да ова лука постане тржишни лидер у региону и једно од најзначајнијих трговинских чворишта на Дунаву. У Луку Нови Сад сада се може увести и извести више робе захваљујући овом новом броду потискивачу.

Тагови:

Најновије