„ВУЛКАН“ ДОНИРАО КЊИГЕ НОВОСАДСКИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић потписала је Уговор о донацији између Града Новог Сада и компаније „Вулкан издаваштво“ д.о.о из Београда, којим је предвиђена донација од 10 000 књига за 36 основних школа са територије Града. Уговор о донаторству jе закључен у циљу унапређивања образовног система, обогаћивања фонда школских библиотека основних школа, као и подстицања ученика на читање књига.

-Град Нови Сад инвестира 6,2 милијардe динара у унапређење услова за образовање новосадске деце, што нам даје за право да кажемо да је 2021. година – година образовања. Наравно, деца и породица су већ осам година у фокусу рада градоначелника Милоша Вучевића и његовог тима. Чињеница да ове године четвртину градског буџета улажемо у школство, представља потврду наше стратешке посвећености сталном унапређењу образовања. Стварамо услове да наши ђаци стекну знања која ће им омогућити да упишу било који факултет, или пронађу посао који им обезбеђује сигурну егзистенцију и квалитетан живот. Наше занатске школе спадају међу најбоље у земљи,  а међу страним инвеститорима који из године у годину долазе у Нови Сад и отварају своје фабрике, влада велико интересовање за ученицима свих профила – рекла је Дина Вучинић.

Она је такође додала да је данашња донација „Вулкан издаваштва“ изузетно важна.

-Чак 10 000 књига биће поклоњено школама, а то значи да ће свака добити преко 300 наслова који ће красити њихове библиотеке. Књига је човеку најбољи пријатељ, са сваком прочитаном страном ми вредимо више, а оно што је најважније је да нам знање нико не може одузети. У жељи да новим књигама употпунимо садржај школске библиотеке и мотивишемо децу да читају, надамо се да ћемо ускоро успети да изађемо из пандемије, да се вратимо у школске клупе и библиотеке. До тада, Град Нови Сад ће чинити све да наша деца имају што лепше и квалитетније школовање – нагласила је Дина Вучинић и подсетила да Град даје 27 милиона динара за бесплатне уџбенике ђака-првака, да је одлазак деце у вртић потуно бесплатан,  да је боравак деце у приватним вртићима субвенционисан, да је у плану реновирање две основне и две средње школе, као и изградња још три нова вртића.

Директорка маркетинга „Вулкан издаваштва“ Марија Младеновић је рекла да је њихова компанија допринела томе да се библиотечки фонд новосадских основних школа обнови. 

-Као друштвено-одговорна компанија донирали смо 10 000 књига, а настојаћемо да књиге стигну и до вртића. „Вулкан издаваштво“ од свог оснивања води рачуна и негује традиционалне вредности и квалитет, посебно када је реч о најмлађим читаоцима. Последњих осам година негујемо едицију „Вулканчић“ у оквиру које објављујемо дечје књиге, пажљиво бирајући наслове, јер и ми растемо и развијамо се са нашим најмлађим читаоцима- истакла је Марија Младеновић.

Тагови:

Најновије