ВУЧЕВИЋ: ВАКЦИНАЦИЈА КЉУЧ ДА СЕ ВРАТИМО НОРМАЛНОМ ЖИВОТУ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је пре неколико дана имао састанке са представницима EXIT фестивала и Opensa како би урадили све што је могуће како би се одржао ове године.

Апел младима да се вакцинишу

“Реч о половини јула треба да додамо гас и убрзамо процес вакцинације и да створимо ситуацију да нам епидемиолошке мере дозвољавају да се фестивал одржи. Наш апел је да и младе позовемо да се вакцинишу. И да ће постојати могућност да на EXIT могу да дођу они који имају потврду о вакцинацији или да се на улазу раде брзи антигенски тестови. То је позив и мотив више да и млади уђу у процес вакцинације. Разговарамо, не можемо ми да донесемо одлуку, то је питање мера и кризног штаба. Велики део наших суграђана, пре свега мислим на младу популацију којој је због епидемије живот заустављен. За нас је EXIT више од једног фестивала, он је симбол Новог Сада, нешто по чему нас препознају“, нагласио је Вучевић.

До сада вакцинисано више од 100.000 Новосађана

Вучевић истиче да се у Новом Саду до сада вакцинисало више од 100.000 људи и то је оно што морамо да радимо. “Али вакцинацију сада морамо да убрзамо, јер сада се ломи, ако хоћемо да на лето имамо релаксиранију ситуацију. Грађани не треба да имају дилему коју вакцину да приме, јер ће све државе примати вакцинисане без обзира коју су вакцину примили. И када је вакцинација у питању Србија мора да води рачуна о својим грађанима, али и о региону, пре свега Босна и Херцеговина, Црна Гора и Северна Македонија. Kамо среће и да се приштинске власти дозиву памети па да дозволе да им Београд помогне у вакцинацији. Вакцинација је једино оружје ка враћају економије, нормалног живота. Србија има добар тренд у набавци вакцина различитих произвођача. Јако смо пуно упита добили од странаца да траже да се вакцинишу у нашој држави. Србија мења имиџ, мења се слика. Ово није питање шта ће бити у априлу 2021, већ и 2022,2025…“, нагласио је Вучевић додајући да му се гаде људи противници вакцинације јер нико нема право да шири лажне вести које некоме могу да угрозе живот. “Вакцинација је добровољна али нико нема права да прича да смо чиповани или да је то противно религији и шта све не.“

Kамен темељац нове болнице

Вучевић верује да ће 20. априла бити положен камен темељац нове ковид болнице . “Држава има добро искуство са градњом болнице у Батајници и Kрушевцу и надам се да крајем августа, почетком септембра можемо имати и болницу која ће радити у Новом Саду.“

Отварање канцеларије Нидека

Вучевић је најавио отварање канцеларије јапанског гиганта НИДЕK. “Ако дођу у Србију то ће бити једна о највећих инвестиција у Србији. То је један озбиљан концерн, а њима је интенција да у Новом Саду отворе фабрику за прављене мотора на електрични погон., што је будућност ауто индустрије“, нагласио је Вучевић.

Српска напредна странка је спремна да води дијалог са свима

Осврнуо се на предстојећи међустраначки дијалог рекао је да може да говори само из перспективне Српске напредне странке чији је потпредседник . “Српска напредна странка је спремна да води дијалог у оба формата и са онима који неће посреднике из Европске уније и са оним који хоће. Ми смо спремни али то није довољно, мора да постоји спремност и на другим странама. Што се тиче Српске напредне странке верујем да ако епидемиолошка ситуација дозволи имаће конгрес на јесен, избори унутар странке и неспорно је да ће доћи до промена“, закључио је Вучевић.

Тагови:

Најновије