Вучевић: Захваљујући Александру Вучићу Србија се успешно бори против вируса Ковид-19

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Наша земља, са председником Александром Вучићем на челу, наставља одлучну борбу против пошасти ковида 19 и реагујемо баш тамо где је ова опака болест најрањивија – у превенцији њеног ширења и спречавању њеног напретка код оних нарочито ризичних група пацијената, оних са хипертензијом, кардиоваскуларним болестима, дијабетесом и гојазношћу, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је истакао да је у нашу земљу јуче стигао још један контигент новог лека за ковид 19 америчког произвођача “Елај Лилија”, те да је тако Србија постала једна од само 4 државе у Европи која сада има овај спасоносни лек у употреби, и то чак 5 800 доза.

“Ово је један од најмодернијих медикамената које је наука створила, даје се пацијенту из ризичне групе у првих 10 дана болести и са чак 95% успеха спречава појаву тешке клиничке слике код њега и тако директно чува животе! Поред набавке овог фантастичног лека, Србија је склопила и договор са компанијом “Модерна” о куповини њене вакцине против ковида 19, чиме ће, до краја ове године, уз четири постојећа цепива којима се наши грађани већ масовно вакцинишу, они моћи да бирају још једну спасоносну вакцину. Данас се такође финализује и део претходних напора председника Вучића, јер нам стиже још 100.000 “Спутњик В” вакцина, а између петог и десетог априла треба да очекујемо и нових милион кинеских вакцина, што значи да су сви услови ту да наставимо са импресивним темпом и резултатима вакцинације”, истакао је градоначелник Новог Сада.

Милош Вучевић је поручио и да ова борба није лака, да сваки дан делује тежи од претходног, али да се руководство Србије бори колико год може и чини све да заштити наше грађане!

Тагови:

Најновије