Вучевић са корејским амбасадором: Добри односи две земље трају преко 30 година

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са амбасадором Републике Кореје Нј.Е. Хјонг-ћан Чеом у Градској кући. Том приликом пожелео му је срдачну добродошлицу у Нови Сад и захвалио на његовој првој званичној посети.

Амбасадор Хјонг-ћан Че изразио је задовољство због посете Новом Саду, истакавши да добри односи Србије и Кореје трају преко 30 година, те да ће увек бити базирани на међусобном поверењу и поштовању. Он је уручио градоначелнику 1000 комада заштитних маски за лице у име Амбасаде Републике Кореје, а градоначелник му је захвалио на свеукупној несебичној подршци те земље Србији током пандемије и изразио уверење да ће се ситуација на том плану што пре бити стабилизована.

Званичници су разговорали о значају билатералне сарадње у области економије и ИТ сектора, са посебним освртом на модел паметних градова. Такође, оценили су да је област туризма изузетно атрактивна за подстицање међуградске сарадње, као и да културни туризам све више добија на значају.

Градоначелник и амбасадор су се сагласили да је титула Европске престонице културе, коју је понео Нови Сад, идеална прилика за јачање културне кореспонденције и окупљање око заједничких пројеката који доприносе општем развоју.


Фото: Милос Вучевић/Инстаграм

Тагови:

Најновије