Вучевић: Фантастичан пројекат обнове Радничког универзитета

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

НОВИ САД – Идејно решење за реконструкцију зграде некадашњег Радничког универзитета у Новом Саду представљено је данас, а презентацији је присуствао градоначелник Милош Вучевић, који је истакао да ће та зграда, након реконструкције, бити још један објекат за понос.

“Ово здање у Војвођанских бригада је претходне две деценије, после пожара који га је уништио, од лепотице постало право ругло и терет за локалну власт, али и цео град Нови Сад. Како овај проблем не бисмо остављали неком другом, ‘засукли смо рукаве’ и посветили се проналажењу доброг купца и нашли смо га у фирми ‘Вега ИТ’ која је дала више од 5,2 милиона евра за куповину руинираног објекта”, написао је Вучевић на свом инстаграм профилу.

Вучевић је навео да пројекат обнове делује фантастично, тако да ће ова “грађевина-лепотица” заиста засијати у новом руху, а Нови Сад добити још један објекат за понос, али и центар за ИТ сектор, дигиталну агенду и стартап бизнис.

“Наш партнер осећа пулс Новог Сада, његове жеље и афинитете, јер ‘Вега ИТ’ је фирма наших момака, двојице студената новосадског ФТН-а, која се бави развојем софтверских решења и успешно послује на захтевним тржиштима Велике Британије, Немачке, Белгије, Холандије и Швајцарске, запошљава 200 људи и налази се на листи 500 најбрже растућих технолошких компанија у региону”, додао је Вучевић.

Он је честитао Саши Поповићу, суоснивачу компаније “Вега ИТ” и директору архитектонског бироа чији предлог реконструкције је одабран као најбољи.

Тагови:

Најновије