ВУЧИЋ ЗА СИ-ЕН-ЕН: У Србији можете да бирате вакцину

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Председник Србије Александар Вучић дао је интервју америчкој телевизијској мрежи Си-Ен-Ен у којем је причао о процесу вакцинације против корона вируса у Србији.

– За нас вакцинација није била геополитичко питање, за нас је то било питање спасавања људских живота. Ми смо се припремили на најбољи начин. Много смо уложили у дигитализацију Србије. Видите и данас на Београдском Сајму како је вакцинација добро организована. То значи да су наши софтвери међу најбољима на свету и ја сам дубоко поносан због тога што смо били успешни у томе. Што се тиче набавке вакцина, набавили смо их из свих делова света. Сад можете у Србији добити америчку, британску, руску и кинеску вакцину. Можете да бирате вакцину – изјавио је председник.

Вучић је рекао да су све вакцине добиле одобрење надлежних агенција.

– Наш посао је био да добијемо што више вакцина. Наше агенције су морале да одобре за те вакцине и оне су то урадиле и почели смо са вакцинацијом. Веома сам поносан и мислим да је то добро и за регион. Људи су почели да долазе у Србији не само из западног Балкана. Нама то не смета. Мислимо да свако треба да прими обе дозе вакцине и да буде спасен. Немогуће је Србију одвојити од региона – рекао је Вучић.

Он је истакао важност и помоћи људима у региону.

– Најбитније питање је да ли можемо да спасимо људске животе или не. Ако смо могли да помогнемо некоме из Сарајева, Подгорице, Скопља, то је у великој мери исто као да смо то урадили људима из Ниша, Крагујевца, Новог Сада, Београда, иако смо одговорни само за њих. Ово је наш регион, то су наше комшије и добро је ако ми можемо да помогнемо њима, то је добро. Ако они могу да помогну нама, ми ћемо бити захвални. Мислим да је то фер и да показује да смо оријентисани ка будућности и да не желимо да идемо у прошлост, да причамо о проблемима који изазивају поделе. Ако можемо да урадимо нешто заједно, то је добро и то је веома важно – истакао је Вучић.

Председник је подсетио на добар БДП који је Србији омогућио да унапреди здравствени систем.

Он је најавио и да ће Србија добити вакцине из Ковакс програма, те истакао да је Србија на европском путу. 

Тагови:

Најновије