Вучић: Незапослени добијају по 120 евра помоћи

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће држава у оквиру пакета помоћи привреди и грађанима помоћи и незапослене, тако што ће добити додатних 60 евра у јуну.

Вучић је гостујући на РТС рекао да ће незапослени као сви пунолетни грађани добити два пута по 30 евра, у мају и новембру, али и још по 60 евра у јуну. “Дакле, дајемо укупно 120 евра за незапослене у овој години”, нагласио је Вучић.

Он је најавио да ће влада вероватно сутра или у понедељак донети одлуку о новчаној помоћи за око 3.000 музичара, који нису регистровани у АПР-у и нису у систему ПДВ-а. “Добиће подршку, видећемо да ли ће бити два минималца, што није мала подршка”, навео је Вучић.

Подсећа и да ће сви пунолетни грађани добити помоћ у мају и новембру по 30 евра односно укупно по 60 евра, и још по 50 евра у септембру ће добити пензионери који ће тако добити укупно 110 евра помоћи.

“Већ од 8. априла креће и исплата минималца за 1,55 милиона радника у приватном сектору, за предузетнике, микро, мала, средња и велика предузећа – три пута по пола минималца. Затим имамо секторску подршку за аутобуске превознике, затим хотелисере 350 евра по соби и 150 по кревету…”, навео је Вучић.

Најавио је да ће држава вероватно морати да да бар још један минималац угоститељима и свим другим угроженим секторима, те је нагласио да све то држава плаћа и успева да не повећа јавни дуг у односу на БДП.

“Не долази у обзир да подижемо порезе ,већ ћемо тај новац наћи у расту”, закључио је Вучић.

Тагови:

Најновије