ВУЈОВИЋ: ЈАЧАЊЕ КАПАЦИТЕТА НА ЛОКАЛУ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЕКОЛОШКИХ ПРОЈЕКАТА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Mинистарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић и директор Фонда “Европски послови” АП Војводине Александар Симурдић потписали су Протокол о сарадњи, у циљу унапређења сарадње на јачању капацитета локалних самоуправа и заједничке подршке како би ефикасније користиле могућности европских претприступних фондова за еколошке пројекте.

Србији у процесу европских интеграција предстоје бројне обавезе у области заштите животне средине, како у оквиру Поглавља 27, које се односи на животну средину и климатске промене, тако и у имплементацији Зелене агенде за Западни Балкан.

Вујовић је оценила да је ово партнерство важно, јер заједничким снагама можемо брже да остварујемо циљеве дефинисане Зеленом агендом, кроз јачање међуинституционалне сарадње и подршке локалним самоуправама у Војводини.

Наша заједничка мисија је да им приближимо могућности које нуде европски фондови и да створимо услове да кандидују пројекте како би се на тај начин подстакла значајна улагања у сектор заштите животне средине, рекла је Вујовић.

Такође, како је додала, важно је што ће Фонд мапирати стање у области заштите животне средине у локалним самоуправама у Војводини, што ће омогућити да се боље сагледају еколошки проблеми у том делу земље.

Тагови:

Најновије