ГЛИШИЋ: ЗБОГ НАПРЕТКА СРБИЈА ТРПИ ПРИТИСКЕ СПОЉА И ИЗНУТРА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Србија данас стоји економски боље него неке земље чланице ЕУ, а свакога дана напредује и на свим другим пољима што су разлози што трпи притиске и изнутра, али и споља, оценио је председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић.

Kако је навео у емисији “Лице нације” на ТВ Панчево, разлози за притиске су исти, односно свима “смета снага Србије” и то што корача путем развоја, док се мотиви донекле разликују.

Kада је реч о мотивима за притиске споља, Глишић каже да је проблем у томе што ако Србија постане регионални лидер неће моћи своје планове да остваре.

“Било им је добро док је Србија била нејака и када су могли када год немају кога да ишамарају, они ишамарају Србију да би друге научили памети. Престали смо то да будемо, данас смо држава која помаже државама у окружењу”, каже Глишић.

Примећује и да је Србија лидер и у имунизацији становништва и свеопштој борби за здравље грађана и у том смислу, како каже, налази се међу прве две, три земље у свету.

Притисци са стране су и због тога што сви у региону виде у председнику Србије Александру Вучићу човека који брине о својим грађанима, али и о комшијама.

Kада је реч о притисцима изнутра, Глишић истиче да изнутра нападају председника Вучића као персонификацију свега доброг што је у земљи урађено и додаје да опозицији не одговара да Србија настави да се развија јер све више људи верује Вучићу.

“Мотив људи који представљају опозицију је јасан, знају да не могу боље и више да ураде од председника Вучића и да неће доћи у прилику поново да буду на власти, што је добро за грађане Србије”, казао је Глишић.

У том смислу истиче да је добро за грађане да на власт више не дође председник С СП-а Драган Ðилас, за којег каже да је оштетио све грађане док је био на власти, а огроман новац који је на тај начин прибавио, скривао је по рачунима у иностранству.

Глишић каже да нису проблем рачуни које Ðилас има у иностранству, као и да то није противзаконито, али да је питање одакле ми толике суме новца и како је дошао до тих пара баш у време док је био на власти.

“Питање је зашто је отварао широм света рачуне и на сваки стављао по пет милиона, 20 милиона, 50 милиона евра, како је то зарадио и како баш док је био на власти. То су питања на које треба да одговори Ðилас, а не да застрашује новинаре”, казао је Глишић и приметио да се ситуација променила од онда када је Ðилас био на власти и када новинар није смео да уђе у студио док му он не одобри.

Говорећи о филму “Дара из Јасеновца”, Глишић каже да је тежак, али истинит и да бележи тешке тренутке из наше историје и има за циљ да ти догађаји не буду заборављени.

Упитао је зашто је један такав филм снимљен тек после 75 година и како то да се до 2012. нико није сетио.

“Зашто су крили, што се нису сетили Борис Тадић, Драган Ðилас, који је имао пара да сними стотине таквих филмова”, упитао је Глишић.

Kаже да се данас Србија сећа своје историје и трагедија и то како би се сазнала истина и да нам се никада више не понови.

“Да бисмо мудро водили политику у интересу наших грађана, да знамо своје место у свету, да будемо поносни на то што јесмо, да то буде опомена и другима. Ми нисмо отели никоме територију, нама су отели, ми нисмо никога протерали, нас су протерали”, додао је Глишић и приметио да ни Срби нису били “цвећке” и да имамо испред чега да “погнемо главу”.

Говорећи о односима са земљама у региону, Глишић примећује да је председник Црне Горе Мило Ðукановић сада опаснији него икада јер је схватио да за 30 година колико је на власти ништа није урадио, сем што је завадио све које је могао и приватизовао државу.

“Ðукановић се понаша као најгори представници деведесетих година, приватизовао је државу, а протерао би и скоро пола свог становништва. Представља опасност по српски народ у Црној Гори”, каже Глишић.

На питање о стању у самој СНС након што је почела истрага о прислушкивању председника Вучића и открића да су у том случају учествовали и чланови владајуће странке, Глишић каже да је постојао један центар моћи који се отуђио од система и оцењује да то што се десило је скандал над скандалима.

“То су радили људи који за све што су урадили у животу дугују председнику Вучићу. Истрага успешно напредује, доста је откривено, људи који нису хтели да изађу на полиграф све су на тај начин рекли. Та истрага мора да се заврши, то клупко мора да се размота”, каже Глишић и истиче да неће бити недодирљивих ни у Влади, ни у странци.

Додаје да ће сви којима се утврдити кривица одговарати, а да сви они који су допринели “каљању образа” СНС-у неће моћи да остану у странци.

Истиче да ипак нема поделе јер ти људи представљају највише један одсто у странци, док 99 одсто чланова стоји уз политику председника.

Тагови:

Најновије