Гојковић: Актуелне мере дају резултате

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

На данашњој седници Kризног штаба анализирана је тренутна епидемиолошка ситуација у Србији и констатовано је да актуелне мере дају резултате, саопштио је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Гојковић је, после седнице Kризног штаба, у изјави новинарима рекао да и даље постоји велики број новозаражених грађана.

“Свакодневно се тај број повећава минимално на претхнодни дан што говори да увсојене мере делују. Тај број је и даље висок и једноставно потребно је да наставимо што смо радили до сада да се сви максимално придржавамо постојећих мера и да се вакцинишемо. Вакцине су оно што нас једино може дугорочно извући из епидемије”, нагласио је он.

Указао је да је анализиран и захтев Министарства просвете да се омогући првенствено ђацима који су од почетка године на онлајн настави, уз све могуће епидемиолошке мере, да се оцењују у малим групама у школама где постоји таква могућност.

Министарство ће, најавио је, у кординацији са локалним самоуправама покушати да изнађе могућности да ученици, где је неопходно да се оцене, а за то је потребан лични контакт, дозволи да то ураде.

Гојковић је додао да је данас разговарано и у вези уласка грађана Србије у земљу који су потпуно вакцинисани.

Влада ће уредбом, како је објаснио, прецизирати да сви они који буду потпуно вакцинисани, са потврдом о вакцинацији из Србије, добију могућност да уђу у земљу без ПЦР теста И без изолације.

Исто важи и за стране држављане, који ће без ПЦР теста И карантина моћи да уђу у Србију ако су потпуно вакцинисани вакцинама из Србије.

“Потпуна вакцинација подразумева две дозе Фајзерове, Спутњик В И Синофарм вакцине. С обзиром да АстраЗенека у овом тренутку има само једну дозу, подразумева се да је једна доза у равни са ове три вакцине које захтевају двоструку имунизацију”, објаснио је Гојковић

Тагови:

Најновије