ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА НАЈАВИО 25.000 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Управо сам прочитао планове инвестиција у Новом Саду и са великим поносом истичем колико је наш град узнапредовао у последњих шест година. Нови Сад је постао место у које долазе велике компаније да праве нове фабрике и постројења, што је донело чак 25.000 нових радних места, а толико плата сваког месеца одлази у буџет суграђана и комшија, написао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић на свом Инстаграм налогу.

Вучевић

Саопштење преносимо у целости:

Данас у Српској Атини послују највећа светска имена, а нека већ  најављују свој долазак. Међу њима истичем: Лер, Аптив, Континентал, БМТС, као и долазећи јапански Нидек. Сутра ћу присуствовати састанку о идејном решењу зграде која ће постати ИТ центар и замајац за стартап компаније и дигиталне пројекте у нашем граду. Компанија Вега ИТ ће од зграде Радничког универзитета, некадашњег ругла овог града, створити симбол модерног доба и место на којем ће “неки нови генијалци” стварати ИТ садржаје, који ће Нови Сад учинити незаобилазном тачком дигиталног развоја овог дела Европе.

Међутим, ми се не задовољавамо само индустријом, техником и ИТ развојем, већ улажемо и у саме темеље – инфраструктуру без које нема квалитетног живота достојног грађанина 21. века. Међу тим пројектима посебно је важан нови мост преко Дунава који ће осим физичког повезивања територије и људи, постати и симбол преласка Новог Сада из постиндустријског града у лучоношу дигиталног доба у Србији. Нећемо стати. Циљ нам је да наша деца живе у граду који се потпуно разликује од оног некадашњег Новог Сада, у којем смо ми “маторци” одрасли, а тај нови Нови Сад се рађа управо  ових година и ја сам почаствован што имам привилегију да томе присуствујем и будем део тима који ту мисију остварује.

Тагови:

Најновије