ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА РАЗГОВАРАО СА ДИРЕКТОРКОМ ЕБРД

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић одржао је дигиталну конференцију са Одил Рено Басо, директорком Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), које је у виртуалној посети нашој земљи, а током које ће обавити серију разговора са најважнијим носиоцима власти, представницима финансијских институција и корпорација, као и делегацијом ЕУ и члановима цивилног сектора.

На свом званичном Инстаграм налогу Вучевић је истакао да је упознао госпођу Рено Басо са приоритетима у развоју Града Новог Сада, као и о томе како ЕБРД може да помогне у остварењу тих приоритета.

„Посебно смо истакли важност еколошких пројеката за подизање квалитета живота наших суграђана, где истичем велику помоћ ЕБРД-а у изради акционог плана за програм тзв. “зелених градова” (ГЦАП) , који обухвата процену изазова у области животне средине и развој акционог плана за њихово решавање кроз инвестиције у одрживу инфраструктуру. Први корак у изради „ГЦАП“ укључује процену градског учинка на животној средини користећи 35 основних показатеља који покривају широк спектар урбаних питања. У следећем кораку „ГЦАП“-а Нови Сад ће успоставити своје дугорочне визије на рок од 10 до 15 година за зелени развој града. Са поносом истичем да смо као Град, озелењавањем јавних површина већ започели прву фазу ГЦАП“-а. Такође, планирана је и “зелена” инвестиција у јавни превоз, где ће ЕБРД са кредитом од 8.000.000 евра финансирати куповину до 10 нископодних електричних аутобуса и 4 пунионице, чиме би 2 линије градског превоза постале потпуно “зелене”. Сигуран сам да су, уз рад и посвећеност, ови циљеви достижни и тако ћемо показати да се Српска Атина у потпуности развија у складу са највишим европским еколошким стандардима на задовољство свих својих становника“, написао је Милош Вучевић на свом Инстаграм налогу.

Тагови:

Најновије