Градоначелник Панчева: У пожару није било опасности по здравље људи

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

ПАНЧЕВО – Градоначелник Панчева Александар Стевановић потврдио је јутрос да су ватрогасци локализовали и угасили пожар који је у понедељак око 17.30 сати избио на 800 м2 простора у бившој фабрици стакла у Панчеву, коју сад новосадска фирма “Промист” користи за складиштење вештачког ђубрива и да није било опасности по здравље људи.

Стевановић је за телевизију Прва рекао да по сазнањима које надлежни органи имају, у простору у коме се догодила несрећа осим неколико старих машина није било ничега, а да ће истрага утврдити узрок пожара као и да су ватрогасци релативно брзо у року од два сата локализовали и угасили пожар.

Градоначелник је изјавио да фирма „Промист“, која је власник целог објекта, користи за складиштење вештачког ђубрива само део простора старе стакларе и да овај део који је непосредно горео није у близини оног дела у којој се вештачко ђубриво складишти и да није било неке реалне опасности од угрожавања здравља и безбедности људи.

Стевановић је потврдио да све надлежне, а пре свега републичке институције врше потребне контроле складиштења ђубрива и да није реална ситуација да се у Панчеву догоди таква катастрофа каква се рецимо догодила у Бејруту, али да је због тога разумљива појачана забринутост и пажња јавности због ово догађаја без обзира што реалне опасности у синоћном догађају није било по здравље људи.

Речено је и да је Штаб за ванредне ситуације у Панчеву у комуникацији са свим надлежним институцијама и Градским заводом за јавно здравље који је изашао на терен и чекају се данас званични резултати мерења загађења ваздуха, али да прелиминарни резултати из Завода указују да није било драстичне појаве емисије прашкастих материја у ваздуху.

Градоначелник је потврдио и да власти Панчева прате ситуацију и да су у комуникацији са свим надлежним институцијама и службама као и са фирмом „Промист“ како би се утврдило шта се десило и како је дошло до пожара.

Тагови:

Најновије