Град Сомбор поделио 100 бесплатних ауто седишта за најмлађе

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Од 2017. године, Савет за безбедност саобраћаја, на територији Града Сомбора, дарује ауто-седишта родитељима и до сада их је подељено 575. Бесплатна ауто-седишта, за текућу годину, добило је првих 100 родитеља, а градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, истакао је да се од сутра могу пријавити и они који нису били обухваћени овом акцијом.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић

„Савет за безбедност саобраћаја, када је конституисан у овом сазиву, свакако да смо се одлучили да ће апсолутни приоритет бити безбедност наших најмлађих учесника у саобраћају и зато смо се и одлучили за ову лепу меру, укупно је издвојено милион динара годишње за куповину ауто-седишта“, додао је градоначелник.

Антонио Ратковић – подела ауто седишта

Сем за куповину ауто-седишта, Град издваја средства у износу од милион динара и за куповину седишта за најмлађе, намењене вожњи бицикала. Јавни позив и пријаве за добијање бесплатних седишта за бицикле се очекује у јуну. Поред тога, када је у питању безбедност најмлађих у саобраћају, Град спроводи и многе друге активности. 

Градски већник Мирослав Ковачић

„Поред овог даривања, имамо и акције са Предшколском установом, где смо у последњих пар година комплетно опремили сваки вртић, како у Граду, тако и у насељеним местима и приватни вртић, са светлоодбојним прслуцима, са саобраћајним теписима, ове године ћемо им поделити саобраћајне знакове и још нових саобраћајних тепиха“, додао је Антонио Ратковић.

Подела седишта

Од ове године, Град Сомбор дарује најмлађима и нове бицикле. У плану је да сваки вртић добије по два бицикла, како би малишани могли да науче да их возе. За прве разреде биће подељене прварице, као и светлоодбојне торбе, а од прошле године организују се и едукативни садржаји на тему безбедности у саобраћају за најмлађе. 

Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора

Тагови:

Најновије