Данас се обележава 22 године од НАТО агресије

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић огласио се на свом званичном Инстаграм налогу поводом обележавања 22 године од НАТО агресије над Србијом.

“Вечерас, када сат откуца 20 часова, заћутимо на минут због злосутног часа у ком је пре 22 године почео крвави пир над нама од стране НАТО пакта. Падали су редом хероји који су нас бранили, рушене су фабрике које су нас храниле, разарани мостови који су нас спајали”, написао је Вучевић.

Он је додао да смо патили и плакали за сваким изгубљеним животом, дрхтали од звука сирена, увијали се пред ударцима најјаче војне силе која је овом земљом икад ходила, али да се нисмо предали ни изгубили наду да ће наша Србија поново поносно засијати у свој својој слави и лепоти.

“И, ево, данас, та нада је стварност, где год се окренемо видимо да ничу нове фабрике, да се нови ауто-путеви равнају, а нови мостови извијају над рекама, међу којима ће посебно грандиозан бити и нови мост у нашем Новом Саду”, додао је градоначелник.

Ожиљци тих страшних дана ће вечно остати, имена страдалих под НАТО бомбама биће у нашим сећањима док год је Србије и њених грађана. Никад не заборавимо!

Тагови:

Најновије