ЕБРД главни ослонац за спровођење зелене агенде у Новом Саду и његовом претварању у Зелени Град

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Жужанa Харгитаи, одлазећa директоркa Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Западни Балкан и нови директор те институције Матео Коланђели, боравили су јутрос у радној посети код градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

На састанку је констатовано да је ЕБРД главни ослонац за спровођење зелене агенде у Новом Саду и његовом претварању у Зелени Град, са амбицијом да се кандидује за Зелену престоницу Европе.

“Само неке од бројних активности реализованих у сарадњи са ЕБРД су набавка 29 аутобуса, од чега 5 зглобних, на метан; израда ГЦАП у оквиру Акционог плана; аранжман од 300.000 евра гранта за ЕБРД консултанте који ће помоћи у попуњавању апликације за Зелену престоницу Европе; расписивање тендера за куповину 10 електричних аутобуса и 3 до 5 пунионица… Вредности уговора су вишемилионски, а сигуран сам да ће импресивна листа пројеката бити још дужа у годинама које долазе. Госпођи Харгитаи велико хвала за сву посећеност коју је за време свог мандата показивала за Нови Сад, а уверен сам да ће сарадња и са господином Коланђелијем бити подједнако плодотворна”, рекао је Вучевић.

Тагови:

Најновије