Завршен надвожњак и у Темеринској улици, на брзој прузи у Новом Саду

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Изградња новог надвожњака у Темеринској улици у Новом Саду, на траси пруге за велике брзине, завршена је данас, 26. фебруара, чиме је “Инфраструктура железнице Србије” као инвеститор овог пројекта створила услове да се данас у 15 сати, поново успостави друмски саобраћај у једној од најпрометнијих градских улица.
Руска компанија РЖД Интернешнел, која гради пругу за велике брзине између Старе Пазове и Новог Сада, нови надвожњак у Темеринској улици завршила је месец дана пре рока, док су се радови на овој локацији четири месеца одвијали у условима обуставе друмског саобраћаја
Крајем јануара завршена је изградња новог надвожњака и у Венизелосовој улици у Новом Саду, на траси пруге за велике брзине, а након шест месеци интензивних радова друмски саобраћај у једној од најпрометнијих градских саобраћајница поново је био успоставље
Дотадашњи надвожњак је срушен, а на његовом месту изграђен је нови у дужини од тридесет метара. Уместо једног колосека на новом надвожњаку будуће пруге за велике брзине биће два колосека, а постављени су и бетонски прагови.
Поред ова два надвожњака, у оквиру изградње пруге за велике брзине, у току су радови и на преостала три објекта у Новом Саду, који су почели октобра 2020. године.
Тако се у Улици Радоја Домановића гради нови двоколосечни железнички мост. Распон конструкције моста износи шеснаест метара, а у склопу пројекта предвиђена је реконструкција и изградња новог објекта.
У Карађорђевој улици у току је изградња потходника, чији је отвор четири и по метра, са косим крилима у облику потпорних зидова.
И најзад, у улици Ђорђа Зличића гради се још један потходник, чији је отвор четири и по метра, који такође има коса крила у облику потпорних зидова.
“Инфраструктура железнице Србије” убрзано и пре рокова завршава радове на изградњи објеката на прузи за велике брзине у Новом Саду. Захваљујући изградњи ових пет објеката на траси брзе пруге у Новом Саду, неће више бити укрштања пруге и пута, па ће безбедност железничког саобраћаја бити подигнута на највиши ниво, а прометним градским улицама биће омогућен брз и ефикасан друмски саобраћај.

Тагови:

Најновије