За нови вртић на Сајлову 102 милиона динара

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Изградња вртића на Сајлову могла би да почне до краја пролећа, будући да је Градска управа за имовину и имовинско-правне послове расписала тендер за извођача.

Нова предшколска установа планирана је у Улици Драгомира Бојанића Гидре, на парцели површине 3.687 метара квадратних, а овогодишњим програмом инвестиција је за тај објекат намењено око 102 милиона динара из градског буyета. Осим тога, предвиђен је и почетак градње вртића у Ветернику, за који је планирано око 59 милиона.

На Сајлову ће бити изграђен једноспратни објекат површине око 1.300 квадрата, капацитета за око 190 малишана. Како се из предмера и предрачуна радова може приметити, планирано је подно грејање, као и уградња теретног лифта, носивости око 50 килограма.

Тендером је обухваћена и набавка пратеће опреме, попут мултифункционалне композиције за игру, која ће имати платформу, цев за провлачење, степере за љуљање и две кућице с тобоганом, а на дечјем игралишту ће бити постављене и по две љуљашке с корпом, светлеће клацкалице и њихалице. Осим тога, биће уграђен и систем за видеонадзор с укупно осам камера, али и одговарајуће озвучења.

Понуде на тендер Градске управе за имовину и имовинско-правне послове подносе се до 26. априла, а имајућу у виду све рокове, радови би могли да почну до краја наредног месеца.

Осим предшколске установе, градски урбанисти су планом детаљне регулације подручја становања “Сајлово” предвидели и основну школу, цркву с парохијским домом, те нову зграду месне заједнице. Нацртом је обухваћено укупно 106,5 хектара, од којих је највећи део површине намењен породичном становању (71,45), док је 2,94 хектара издвојено за стамбено-пословни простор, односно 6,06 за пословни и 0,25 за општеградски центар. За предшколску установу намењено је 0,37 хектара, основну школу 0,90 и 0,14 хектара предвиђено је за здравстену установу.

Тагови:

Најновије