За одличне резултате битно је да тренирате и једете, дијете се не препоручују

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Свим особама које тренирају препоручује се да једу редовно и да избегавају дијете. Трострука Олимпијка Lolo Jones поделила је неколико својих савета при чему је казала да “спортисти једу и тренирају, а не практикују дијете”.

Milestone пише како овакви наводи заправо подразумевају да је императив да сваки човек свом телу пружи право “гориво” одговарајућим нутритијентима како би дало најбоље резултате, а то не искључује ни протеине, али ни шећер.

Сходно томе, Jones је казала да уколико редовно тренирате, онда требате више и јести. Постоји и могућност да оваква тврдња не важи једнако за све, али да се до коначног сазнања може доћи ослушкивањем потреба властитог тела, а не праћењем ригорозних дијета иако не одговарају вашем телу.

Дакле, тренирајте и једите, избегавајте дијете, а уз то пробајте применити и савете у наставку текста.

Јак тренинг значи да требате јести више

Свако ко се професионално бави спортом и тренира неколико сати дневно (посебно ако је реч о пливању), може приметити да је константно гладан. То је потпуно нормално јер тело све време сагоријева калорије те се због тога саветује свима који тренирају, да уз те активности и једу, али и да избегавају дијете.

Већина ипак мисли да ће добити на килажи уколико више једе, међутим, то није тачно. Када једете више, онда ћете имати и више снаге и енергије и самим тим лакше опоравити од тренинга.

Једите на свака три сата и уносите нутријенте који вам одговарају. Уколико се будете придржавали принципа да тренирате, једете и избегавате дијете, онда ћете видети само позитивне резултате.

Једите праве намирнице

Људи често верују да је избацивање угљених хидрата добра идеја па због тога одбијају јести различите намирнице које их садрже. Битно је нагласити да то не треба радити, већ се придржавати већ наведених упутстава уколико не желите осетити озбиљније последице.

Угљени хидрати дају енергију и конзумирање намирница попут браон пиринча, киное, слатког кромпира, житарица, хлеба и тестенине од целог зрна треба бити нешто што се подразумева.

С обзиром на то да и шећер спада у угљене хидрате, поједите нешто слатко у умереним количинама.

Протеини су група намирница које су свакако пожељне за људе који активно тренирају. Неопходни су телу јер помажу у изградњи мишића, а захваљујући томе што дуже остају у телу, самим тиме ћете и дуже бити сити.

Због тога је пожељно да укључите пилетину, рибу, пасуљ, орашасте плодове, грчки јогурт и орахово уље у исхрану.

Конзумирајте грицкалице

Како бисте јели на свака три сата кад напорно вежбате, важно је да грицкате. Узмите швапски сир, бадеме (или било које орашасте плодове), грчки јогурт, протеински шејк, тост с орашастим намазом, а можете искористити прилику да поједете и нешто слатко.

Уз све наведено, битно је да тренирате и једете те да не практикујете дијете и изгладњивања па ћете приметити да комбиновањем различитих намирница можете постићи велики успех.

Тагови:

Најновије