За опремање ковид болнице на Мишелуку – 250 милиона динара

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

За комунално опремање и уређење простора за нову Ковид болницу у Новом Саду, требало би да буде издвојено 250 милиона динара из градске касе, наводи се у скупштинском материјалу за седницу заказану у уторак, на којој ће се гласати и о одлуци да Град преда Републици парцеле за изградњу поменуте болнице на Мишелуку 3.

Градско веће Новог Сада иницирало је ново заседање градског парламента, након оног 5. априла, како би се стекли услови да почне изградња болнице 20. априла, како је раније најављено.

Тако би око 2,5 хектара градског земљишта на шест парцела, на кривини ка Мишелуку из правца Петроварадина, требало да послужи за изградњу најављене болнице од 600 лежаја., чију изградњу финансира Република. Како су републички и градски званичници најавили недавно, болница би требало да буде завршена за око четири месеца и требало би да има 200 лежајева у интензивној нези.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић недавно је изјавио да не зна тачно под чијом ингеренцијом ће се болница наћи након што прође епидемија корона вируса.

– Та ће нам болница, без обзира на епидемиолошку ситуацију, ваљати. Онда остаје питање, на које ја у овом тренутку не могу да вам одговорим, да ли ће то бити део КЦ Војводине, да ли ће то бити Општа болница, али свакако ће, док је корона присутна, имати своју употребну вредност – навео је прошле седмице Вучевић.

Осим што је предао земљиште за изградњу, Град је из текуће буyетске резерве обезбедио 150 милиона динара, а изменама Програма уређења грађевинског земљишта обезбеђено је додатних 100 милиона. Тим новцем би Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције требало да финансира изградњу 700 метара водоводне мреже, 300 метара канализације, 800 метара атмосферске канализације, коловоз, пешачке и бициклистичке стазе, аутобуску нишу, јавно осветљење, семафор, урабни мобилијар, јарболе и хортикултурно уређење, наводи се у скупштинском материјалу.

Тагови:

Најновије