Изложба нових чланова Савеза удружења ликовних уметника Војводине

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

НОВИ САД – Од данас у Галерији СУЛУВ публика ће моћи да погледа изложбу радова нових чланова Савеза удружења ликовних уметника Војводине.

На изложби ће бити представљено 16 уметница и уметника: Вања Суботић, Валентин Варга, Адриан Клајо, Александар Станојевић, Марина Војводић, Ана Павић, Ђенђика Рац, Душан Марино, Глориа Моњов, Лена Пуцаревић, Лила Сенти, Мирјана Тијанић, Павле Голијан, Сузана Санковић, Теодора Ненадов, Наташа Вујков.

Изложба ће трајати до 26. марта 2021.

Вања Суботић (1986, Вуковар), живи и ради у Суботици. Завршила је 2010. Средњу школу за дизајн Богдан Шупут у Новом Саду, одсек ликовни техничар. Основне студије ликовне уметности (сликарство) на завршила је 2010. на Академији уметности у Ноом Саду, у класи проф. Душана Тодоровића. Мастер студије ликовне уметности (сликарство) на истој Академиј завршила је 2013, под менторством проф. Горана Деспотовског.

Валентин Варга (1990, Нови Сад) 2008. завршава Средњу школу за дизајн Богдан Шупуту Новом Саду, као ликовни техничар. Завршио је Академију Ликовних Уметности у Сарајеву 2014. на одсеку сликарство у класи проф. Амера Бакшића. Једно време је радио као профессор ликовне културе у Средњој школи Лукијан Мушицки у Темерину. До сада је представио своје радове на две самосталне и више колективних изложба. Учествовао је на бројним колонијама уметника у Србији и у иностранству. Један је од оснивача уметничке групе CtrlV. Од 2015. је организатор ликовне колонијеТАКТ(Темеринска Ликовна Стваралачка Колонија). Тренутно је на мастер студијама на Академији Уметности у Новом Саду под менторством Проф. Горана Деспотовског.

Адриан Клајо (1993, Сента) је дипломирао на одсеку за Сликарство на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Босиљка Зиројевић Лечић. Тренутно је на Мастер студијама на истој Академији. Завршио је 2017. курс Форма као темељна летњој академији у Салцбургу. Као стипендиста Ерасмус+програма, 2018. је један семестар студирао на Универзитету у Печују, у Мађарској, на одсеку за Уметност. Био је стажиста Арт Ментор програма у Будимпешти за 2018/2019. Учествовао је на бројним групним изложбама у земљи и иностранству (Италија, Словачка, Мађарска). До сада је имао шест самосталних изложби. Више пута је награђиван. Члан је више уметничких група. Његова дела су налазе у галеријама и приватним колекцијама у Србији и иностранству. Уметник је београдске Лауфер галерије. Живи и ствара у Суботици.

Станојевић Александар (1992, Параћин) је завршио Основне студије на Академији уметности у Новом Саду, ликовни департман – одсек сликарство, у класи проф. Босиљке Зиројевић Лечић. Тренутно је на Мастер студијама сликарства на Академији уметности у Новом Саду у класи исте професорке. Од 2017. постаје ментор и ликовни педагог Ђачке ликовне колоније на Грзи, Параћин. Живи и ради у Новом Саду.

Ана Павић (1996, Ужице) је дипломирала 2019. на Академији ликовних уметности у Требињу, катедра за сликарство, цртеж, фотографију и мултимедијалну уметност, у класи проф. Саве Пековића. Студент је Мастер студија на Академији уметности у Новом Саду, одсек сликарство, под менторством Влада Ранчића. Добитница је награде за изузетан успех на Академији ликовних уметности у Требињу. Учествовала је на Еко колонији, Широки Бријег и Феминистичкој колонијиу Сићеву. Излагала је на више колективних изложби у БиХ, Србији, Црној Гори. До сада је реализовала пет самосталних изложби.

Ђенђика Рац (1996, Суботица) Основне академске студије је завршила на Академији уметности у Новом Саду, Катедра за графику у класи проф. Анице Радошевић Бабић. Учествовала је у заједничким пројектима Катедре за графику АУНС и Департмана за графику ФЛУ из Београда изложбом у галерији ФЛУ у Београду и у галерији Хол АУНС. Заједно са својим колегама такође је била укључена у међународни универзитетски пројекат који је био инициран од стране Универзитета уметности Виго у Шпанији где је катедра за графику сарадник у оквиру пројекта. Од 2016. учесница је годишње Студентске научне конференције војвођанских мађара у Новом Саду. 2017. била је учесница Међународне уметничке конференције студената у Печују и 2019. године у Капошвару у Мађарској. Активно учествује на ликовним радионицама и сарађује се са Међународним центром књижевности за децу Змајеве дечје игреу Новом Саду.

Душан Марино (1989, Панчево) је на Факултету ликовних уметности у Београду завршио Основне и Мастер студије сликарства. Већ преко 10 година води алтернативни уметнички простор Galleria caffe у Панчеву, који се бави промоцијом културе и афирмацијом младих уметника. Поред изложби, учествује на бројним конкурсима где је и награђиван: Салон уметности Града Панчева 2013 – прва награда и откуп и Конкурс Нови Зид 2014, Raiffeisen банке и Галерије 12ХУБ – прва награда и извођење у простору.

Глориа Моњов (1996, Скореновац) Основне академске студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду 2019, одсек за вајарство. Добитница награде за најбоље постигнуте резултате у вајању акта природне величине 2018. Освојила је прво место у секцији на 17. Војвођанској мађарској научној конференцији студената. Предавала је на Националној научној конференцији студената у Печују 2017. Учествовала је у радионицама и колонијама, укључујући радионицу за ливење гвожђа у Банској Бистрици 2018. и Међународну радионицу за керамику у Осијеку 2019.

Лена Пуцаревић (1994, Нови Сад) завршила је Основне студије сликарства на Академији уметности у Новом Саду 2017, у класи проф. Босиљке Зиројевић Лечић. Од 2015. учествовала је у бројним групним и неколико самосталних изложби. Примарно се бави сликарством и илустрацијом, а своје слободно време посвећује интернационалним омладинским пројектима и волонтирању.

Лила Сенти (1992, Бачка Топола) дипломирала је графику на Академији уметности у Новом Саду 2015. 2016. уписује Мастер студије цртање на Академији уметности у Новом Саду. Тренутно ради као наставник ликовне културе, илуструје публикације издавачке куће Форум, водитељка је разних радионица за децу. На својим сликама оживљава искуства са својих путовања у Војводини. На њеним радовима композиција је готово увек изграђена у истим размерама. Крхка хармонија понавља се разбија делиће појмом ситних разлика, растварања и згрушњавања, потреса и експлозије. То је игра хармоније микро и макро света. Пејзаж за ауторку значи слободу, сталну промену – кретање и бескрајне могућности за експериментисање са различитим техникама и материјалима. Активно учествује на групним изложбама у земљи и иностранству.

Марина Поповић Војводић (1976, Београд) 1995. је уписала зидно сликарство у класи проф. Милана Блануше на Факултету примењених уметности Универзитета уметности у Београду. После две године, 1997, наставља студије на Академији уметности у Новом Саду, одсек сликарство, у класи проф. Милана Блануше. Основне студије сликарства је завршила 1999. Одмах по завршетку Основних студија уписује Магистарске студије на Академији уметности у Новом Саду, одсек сликарство, у класи истог професора. Магистарске студије завршила је 2001, одбранила је магистарски рад на тему Поетика гестуалног. Завршила је интердисциплинарне докторске студије на Универзитету уметности у Београду 2009, на студијском програму Теорија уметности и медија. 2009. одбранила је докторску дисертацију на тему Начела реконцептуализације теорија отвореног дела (менторка проф. др Невена Даковић). Након завршених докторских студија одржала је три гостујућа предавања на Универзитету уметности у Београду 2010. Уписала је 2015. Докторске академске студије, студијски програм: ликовне уметности, (ментор проф. Емеритус Милан Блануша) на Академији у Новом Саду. 2019. одбранила је другу докторску дисертацију на тему Режим слике- вишеструки светови слике. Запослена је на Катедри за сликарство Академије уметности у Новом Саду од 2004. Од 2013. је доцент а од 2018. ванредни професор. Од 2000. чланица је УЛУС-а. Више пута је награђивана за радове из области сликарства и проширених медија. Излагала је на 37 самосталних и преко 99 колективних изложби (Београд, Нови Сад, Ужице, Апатин, Врбас, Нови Пазар, Сремска Митровица, Ковин, Чачак, Шабац, Смедеревска Паланка, Панчево, Пожега, Неготин) и у иностранству (у Аустрији, Словенији, Немачкој, Бугарској, Вашингтону).

Мирјана Тијанић (1963, Тузла) детињство и младост је провела са породицом у Београду, Вашингтону (САД) и Лусаки (Замбија). Звање дипломираног ликовног уметника стекла је у Нишу. Бави се сликарсвом, дигиталном уметношћу и уметничком фотографијом. Добитница више награда и признања. Живи и ради у Нишу.

Павле Голијанин (1995, Сарајево) дипломирао је 2018. на Академији уметности у Новом Саду на одсеку за графику у класи професора Александра Ботића.

Сузана Санковић (1994, Нови Сад) завршила је Средњу уметничку школу за дизајн Богдан Шупуту Новом Саду, смер Текстилни техничар. Дипломирала је 2018. на Академији уметности у Новом Саду, на катедри за вајарство у класи професора Томислава Тодоровића. Добитница је награде за најбоље изведен Велики акт 2017. Заврсила је Мастер студије на Академији уметности 2019, на катедри за цртање. Изложбе: 2020. изложба *90 плус* Завод за културу војводјанских словака, Нови Сад; Изложба Савремене ликовне уметности словака у СрбијиГалерија 27,Београд.

Теодора Ненадов (1989, Нови Сад) је дипломирала 2012. на Академији уметности у Новом Саду, ликовни департман, одсек фотографија, у класи проф. Иване Томановић. Мој рад се заснива на истраживању где тежим надреалном приступу у приказу једне сцене, мотива или карактера комбинованих са осталим елементима. Пејзаж заснован на одређеној атмосфери, игри светлости, тренутку и надражају, пре него на рационалном/објективном посматрању и хладној прецизности. Извлачење из контекста и рађање нове стварности у свом пуном облику, мешањем призора који су повезани.

Наташа Вујков (1982, Нови Сад) је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду, ликовни одсек, смер – нови ликовни медији. Након фотографије, видео уметности и мултимедијалних истраживања (с посебним интересовањем за однос звука и слике и однос аналогних и дигиталних технологија), фокус интересовања помера се од естетике ка концепту, контексту и ангажованости, што је резултирало премештањем поља деловања из света уметности у друштво, живот, свакодневицу. Изложбе, пројекти, фестивали, радионице, трибине, групе и организације у којима је учествовала бавили су се савременом уметношћу, новим медијима, документарним филмом, видео активизмом, едукацијом, критиком, истраживачким новинарством, јавним и друштвеним просторима, самоорганизовањем и др. 

Тагови:

Најновије