Инвестиција јапанског гиганта “Nidec Corporation” кључна тема данашње седнице Скупштине Новог Сада

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

На данашњој седници Скупштине Града разговарало се о текућим и већ познатим плановима о уређењу Новог Сада, а посебан акценат биo je на кључној теми за Нови Сад – инвестиција јапанског гиганта “Nidec Corporation”.

Скупштина Града

Наиме, предложено је отуђење земљишта на Северу 4, поред хале ЦТП, а реч је о две парцела од 212.000 м2, за изградњу објеката за радне активности из области секундарних и терцијарних делатности. Влада Републике Србије је закључком утврдила да је то пројекат од значаја, те је утврђена цена за парцеле 993.669.292,60 дин, за колико ће Нови Сад бити богатији ако се реализује инвестиција јапанског гиганта.

Градоначелник Новог Сада

“Осврнули смо се и на тешку годину за нама, у којој су упркос свему јавно-комунална предузећа бележила реализацију изнад 90 одсто. На дневном реду је био и пренос права својине са Републике на Град Нови Сад, без накнаде, за изградњу гробља за кућне љубимце. Такође, причали смо о Плану генералне регулације центра у Ветернику, где су планирани предшколска установа, основна школа, пијаца, спортски центар, комплекс за јавне службе, али и парковске површине”, рекао је овим поводом Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.

Милош Вучевић

У једном делу предвиђено је породично и вишепородично становање, а речи је било и о Плану детаљне регулације блокова између улица Милоша Бајића, Београдског кеја, Марка Миљанова и блокова западно од Косовске улице.

Седница Скупштине

“У плану је и јавна гаража са зеленом површином на крову, оквирног капацитета 140 паркинг места”, закључио је Вучевић

Тагови:

Најновије