Кина: Почело годишње заседање политичког савета

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

ПЕКИНГ – 

Годишње заседање Националног комитета Кинеског народног политичког савета, највишег кинеског политичког саветодавног тела, почело је данас у Пекингу.

Отварању скупа су присуствовали кинески партијски и државни руководиоци на челу са председником Кине и генералним секретаром Централног комитета Комунистичке партије Си Ђипингом, јавио је Кинески интернационални радио.

Кинески народни политички савет, основан паралелно са оснивањем НР Кине 1949. године, представља најшири патриотски уједињени фронт у Кини и важан део система државне владавине Кине.

Овај државни орган игра специфичну улогу у доношењу одлука о државним и регионалним смерницама и важним питањима у политичкој, економској, културној области и у друштвеном животу у земљи, чинећи важан канал за промовисање социјалистичке демократије, додаје се у тексту Кинеског радија.

Ове године се слави 100. годишњица оснивања Комунистичке партије Кине.

“Савет ће у новој развојној фази, базирајући се на солидарности и демократији, добро урадити послове на плану политичког саветовања и изградње консензуса, како би удружио све снаге ради успешног почетка спровођења петогодишњег плана“, навео је Ванг Јанг, председник Националног комитета Кинеског народног политичког савета.

Тагови:

Најновије