Који су најпосећенији локалитети на Златибору током празника: Једно место обара све рекорде

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Очекује се да ће више од 30.000 гостију стићи на српску планину током предстојећег празника.

На радост више од 30.000 гостију, колико се очекује да ће стићи на Златибор током предстојећег празника, туристички локалитети и атракције свакодневно ће бити отворени за посете.

– Оно што завређује највећу пажњу великог броја туриста јесте новоотворена Голд гондола, која повезује центар Златибора и највиши врх Торник. Гондола ће радити сваког дана од 9 и 30 часова, а почетна станица налази се недалеко од центра и Краљевог трга, иза златиборске пијаце. Последња вожња у току дана, са почетне станице на Златибору је у 15 часова, а последња вожња са крајње станице је у 16 часова. Подсећамо да се најдужом гондолом на свету до сада провозало преко 30.000 људи, за непуних месец дана од отварања – рекао је Владимир Живановић директор ТО Златибор.У снегу и зимским активностима може се уживати и у центру Златибора. У оквиру Авантура парка налази се скијашки центар који се простире на три хектара и располаже са три ски стазе. Стазе су покривене системом за вештачко оснежавање, па ће Ски авантура бити отворена за посетиоце сваког дана од 9 до 19 часова.

– У протекла два месеца кроз Дино парк прошло је око 17.000 посетилаца. Трудили смо се да садржаје ускладимо са потребама свих генерација. Како за омладину, тако и за оне мало старије. Доступан је зип лајн за малишане и за одрасле. Вештачка пена, спортски терени, ергела коња и мини зоо врт – рекла је за РИНУ, Славица Марић пр Дино парка.
Велики тематски Дино парк своја врата посетиоцима отвара сваког дана од 10 до 17 часова, а локалитети у околини Златибора такође ће бити отворени за обиласке. Стопића пећина радиће саког дана од 9 и 30 до 16 и 30 часова, музеј “Старо село” Сирогојно од 9 до 16 часова, док је водопад у Гостиљу могуће обићи од 9 до 16 и 30 часова сваког дана.

Иако је снег на Златибору протеклих дана падао мањим интензитетом, захваљујући системима за вештачко оснежавање и температури испод нуле, ски центар Торник је спреман да прими све љубитеље скијања и зимских спортова. Радно време скијалишта је сваког дана од 9 до 16 часова, а за скијаше и бордере отворене су све стазе осим црне стазе Змајевац. На ски центру Торник налази велики број ски школа и ски ренти где се може изнајмити опрема.

Тагови:

Најновије