Након 15 година мост у Ади добио употребну дозволу

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у Ади новоизграђене приступне саобраћајнице и реконструисани мост на Тиси, који представља најкраћу везу између Аде и Кикинде, а који је након више од деценије чекања добио употребну дозволу.

„Ада има чиме да се поноси. Успели смо да решимо једну одисеју моста на Тиси и након петнаестак година и бројних проневера бивших власти, неправилности и тужби, овај објекат приведемо намени. За само неколико месеци изградили смо приступне саобраћајнице, за шта је Покрајинска влада издвојила 140 милиона динара, да реконструишемо одређене елементе мостовске конструкције, обезбедимо употребне дозволе и ставимо га у пуну функцију“, изјавио је председник Мировић.

Он је навео да је мост на Тиси у Ади само један од много незавршених послова које је оставила бивша администрација, истичући да Влада на чијем је челу успева да их решава, један по један, стављајући их у службу грађана.

Председник Мировић је данас, приликом радне посете тој општини, обишао и радове на изградњи Велнес центра у Рекреационом центру „Адица“.

„Покрајинска влада финансијски ће помоћи уређење комплекса у оквиру Велнес центра и очекујемо да тај посао буде завршен до краја године. Ово је веома значајан пројекат за све грађане који ће допринети и унапређењу туристичке понуде“, казао је Мировић.

„Понашамо се одговорније од администрације коју смо наследили и мислим да грађанима можемо јасно да поручимо да ћемо оправдати њихова очекивања и испунити све што смо и обећали“, навео је председник Мировић.

Председник Општине Ада Золтан Билицки захвалио је председнику Мировићу у име целе општине што је подржао пројекат привођења моста намени, истичући уверење да ће Покрајинска влада и убудуће радити на развоју те општине.

Догађају су присуствовали покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Тагови:

Најновије