Нови Сад добио 29 нових аутобуса

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, истакао је да је поносан што Нови Сад унапређује свој градски превоз, како би грађани имали што угоднији живот.

“Постајемо лидер у превозу путника, а за то је заслужно рационално трошење новца из буџета и кредита. Град је богатији за 29 нових аутобуса, од тога 24 соло и 5 зглобних, а у току је завршна фаза набавке 10 електричних аутобуса”, рекао је Вучевић.

Он је истакао да је Нови Сад за мање од две године, набавио 100 нових возила, тако да је са данашњим даном просечна старост аутобуса од 6 до 7 година.

“Наравно, неопходно је заштитити животну средину, стога ће поред употребе ЦНГ, градски превозник засадити зелени прстен око круга, да би директно утицао на емисију гасова приликом паљења возила. Такође, након више од 50 година, градимо нови објекат Техничког прегледа. ГСП ће поставити и модерне киоске у Шафариковој улици, а добиће и нове долазне пероне”, додао је Милош Вучевић.

Такође, истакнуто је и да је новац издвојен и за реконструкцију и санацију моторног и лимарског одељења, па ће возила бити много брже поправљана.

“Само на основу потрошње ЦНГ, ГСП ће на 100 нових возила месечно штедети 11,6 милиона, а укупна годишња уштеда по основу замене половине возног парка биће око 240 милиона динара. Такође, ГСП планира да учествује у дуалном образовању ученика, што ће ускоро бити остварено. Нови Сад иде напред јер не стојимо у месту”, закључио је градоначелник Новог Сада.

Тагови:

Најновије