Нови Сад добија нови мост на Дунаву и нову обилазницу

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је данас да је одржана прва седница радне групе за реализацију пројекта изградње обилазнице око Новог Сада, као и новог моста, чиме ће бити омогућено спајање трасе са Фрушкогорским коридором чија изградња почиње у наредним месецима.

Према речима градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, примљене су три понуде кинеских компанија за извођење радова, а поступак ће спроводити Коридори Србије. Договорена је комплетна финансијска конструкција коју ће покрити Република Србија. Предвиђена вредност радова је око 130 милиона евра, што довољно говори о значају ове капиталне инвестиције.

Вучевић је додао и да је то велики корак за Нови Сад, као и да је на састанку са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем констатовано да све припремне радње иду по планираној динамици.

“Драги суграђани, велики посао је пред нама, а ја сам после данашњег састанка радне групе и победничке атмосфере коју сам тамо осетио сигуран да ће радови кренути што пре и да ћемо ”изгурати” до краја све како је предвиђено”

Тагови:

Најновије