НОВИ САД ПОСТАЈЕ ГРАД ЗЕЛЕНИЛА У 2021. ГОДИНИ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

У 2021. години, Нови Сад ће постати симбол зеленог града, рекао је градоначелник Милош Вучевић на састанку Савета за озелењавање.

Састанак Савета за озелењавање

Вучевић је истакао да се наставља са пословима одржавања старих и стварању нових зелених површина, као и да се планира оформљавање две нове парковске површине – Парк код Спенса и Парк код Штранда (оба захтевају промену планске документације).

Милош Вучевић

“Препоручено је да се повећа површина под зеленилом за 10%. У урбанистичким плановима се условљавају инвеститори да одређене парцеле (око 20-25%) буду под зеленилом, а да од тога 60% буде под високим зеленилом, зато је Савет данас разматрао како да се у плановима представи улично зеленило у процентуалном смислу (због високог зеленила). Начели смо и план који треба да допринесе подизању медоносних зелених површина, а који треба разрадити с пчеларима и дефинисати локације”, нагласио је градоначелник Новог Сада.

Договорено је повећање зелене површине за 10%

Милош Вучевић је додао и да се планира урбано озелењавање Грбавице и Нове Детелинаре.

“Нови Сад ће добити и 10 еко аутобуса, тако да ће 2 линије градског превоза постати сасвим еко одрживе. На све то, град је добио 3.000 брестова који формирају ветрозаштитни појас, а који ће благотворно утицати на цео град. Чувајмо природу, чувајмо Нови Сад”, закључио је Вучевић

Тагови:

Најновије