НОВИ САД ПРЕДЊАЧИ ПО БРОЈУ ВИСОКОСТРУЧНИХ ЉУДИ И ПО БРОЈУ ПОЗИЦИЈА ОТВОРЕНИХ ЗА ЊИХ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, истакао је да са задовољством може рећи, да Град Нови Сад посебно предњачи у задржавању младих људи.

“Управо сам прочитао извештај који свима нама усмереним на побољшање услова живота и амбијента у нашој земљи заиста враћа осмех на лице. Наиме, по подацима из истраживања Бечког института за међународне економске студије, рађеном за период од 2010 до 2019. године, Србија је забележила прилив младих високостручних људи, што се коси са уобичајеним наводима о „одливу мозгова” из наше земље! Са изузетним задовољством истичем да Град Нови Сад посебно предњачи у задржавању младих захваљујући нашим сјајним факултетима и професорима на њима, све бољој инфраструктури, али, најважније, захваљујући јединственој могућности да се баш у Новом Саду ови млади професионалци развију и остваре свој пуни капацитет радом у престижним интернационалним компанијама које смо довели”, написао је Вучевић на свом званичном ФБ и Инстаграм налогу.

Градоначелник Милош Вучевић

Он је додао да је списак импресиван, те да у Граду послују праве модерне фирме 20. века, као што су “Континентал”, “Вега ИТ”, “Биосенс”, “Шнајдер Електрик”, фирме које нуде финансијске услове далеко изнад просека, али и још много важније, оне које оспособљавају младе стручњаке да постану потпуно конкурентни на међународном тржишту рада.

“Обећавам да ћемо учинити све да овај списак буде још дужи и репрезентативнији, због чега ће још већи број младих доживети нашу лепу Србију и Нови Сад као идеално место за живот, рад и стварање породице. Нећемо стати јер немамо више права на то. Нећемо стати јер смо превише времена досад изгубили. Нећемо стати, мењаћемо се још брже и направићемо праву земљу за наше клинце који тек стасавају! То је наша мисија, за то живимо!”, закључио је Милош Вучевић.

Тагови:

Најновије