Нови Сад субвенционише грађане са 10.000 динара по особи за куповину бицикала

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Градска управа за заштиту животне средине Града Новог Сада субвенционисаће грађане за куповину бицикала на основу јавног позива. Субвенција ће износити 10.000 динара по особи. Укупан износ пројекта износи 8 милиона динара.

Грађани ће се рангирати на јавном позиву по времену пристизања њихове пријаве, а пројекат доделе субвенција спровешће удружење које градска комисија буде изабрала на конкурсу. Градска управа за заштиту животне средине одржала је два округла стола са око двадесетак Удружења грађана који се баве заштитом животне средине и/или промоцијом бициклизма.

Градска управа је на последњем одржаном округлом столу припремила радну верзију Правилника о условима и начину пружања подршке за набавку бицикла, као и предлог услова Јавног конкурса за избор удружења које ће реализовати Програм подстицања коришћења бицикла на територији Града Новог Сада, узимајући у обзир предлоге и сугестије са претходно одржаног Округлог стола.

Према нашим сазнањима, како би добили субвенцију од 10.000,00 динара за куповину бицикла, грађани морају имати пребивалиште на територији Новог Сада, а доказ за то је лична карта (копија). Само један члан породице може добити субвенцију, а чланом породичног домаћинства сматрају се супружник и ванбрачни партнер, њихова деца, рођена у браку или ван њега, усвојена или пасторчад, њихови родитељи и лица која су они дужни по закону да издржавају, а који заједно станују са учесником јавног позива. 

Такође, као доказ о куповини новог бицикла, грађани ће доставити фискални рачун са датумом након објављивања коначне ранг листе, са готовинским рачуном на име добитника субвенције. 

Важно је истаћи да бицикл мора да буде купљен на територији Републике Србије.

Тагови:

Најновије