Нови холивудски и европски филмови у домаћим биоскопима

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

БЕОГРАД – 

Модерна верзија култног романа “Оливер Твист” Чарлса Дикенса у америчком филму под називом “Твист”  Мартина Овена и анимирани “Душа” Пита Доктера од данас се налазе у биоскопима широм Србије.

Недавно су још два остварења постала редован део биоскопског репертоара – SF хорор спектакл “Ловац на чудовишта” Пола В. С. Андерсона и адаптација познатог немачког романа “Берлин Александерплац” Алфреда Доблина.

Радња најновијег “Твиста” је смештена у срцу Лондона и прати Оливера – надареног уметника, који графитима осликава енглеске фасаде.

Стицајем несрећних околности, Оливер постаје члан уличне банде која осмишља план како да украде највећа уметничка дела.

Ветеран Мајкл Кејн игра једну од главних улога у овом филму, после велике роле у крими причи “The King of Thieves” (2018), мада је имао и епизодне појаве у насловима “Тенет” и “Come Away”, оба из претходне 2020. године.

Иако се ближи 90. години, Кејн очито не уме да стане, те има већ снимљена још два филма “Medieval” и “Best Sellers” за актуелну 2021. годину.

У новој варијанти Дикенсовог класика играју још и поп певачица Рита Ора, као и Лена Хедеј, позната раније по серији “Терминатор”, а касније као зликовац Серсеј Ланистер у популарној саги “Игра престола”.

Аутори анимираног филма “Душа” постављају питања – да ли сте се икада запитали где настају ваше емоције, снови, ваша интересовања, или шта је то што вас чини оним што јесте?

У 2020. години Пиxар Аниматион Студиос води публику на путовање од улица Њујорка до космичких краљевстава, како би открили одговоре на најважнија питања у животу.

У режији двоструког добитника Оскара Пита Доктера (“До неба”, “У мојој глави”) стиже филм “Душа”, где су оригиналне гласове позајмили глумци – Џејми Фокс, Тина Феј и ТВ водитељ Грејем Нортон.

У синхронизацији учествовали су домаћи глумци: Хаџи Ненад Маричић, Јелена Тркљуа, Милена Предић, Јована Јеловац Цавнић и други.

Акциона хероина Мила Јововић у филму “Ловац на чудовишта” оживела је на великом платну познату видео игру “Monster Hunter” на одушевљење свих фанова те игрице.

Редитељ филма, који је уједно и супруг Миле Јововић, Пол В. С. Андерсон, пети пут јој је поверио главну улогу у једном од својих филмова, пре свега у серијалу “Присутно зло”.

Поред овог света, постоји други – свет опасних и моћних чудовишта која смртоносном жестином владају универзумом у новом филму.

Јунакиња и њена јединица бивају пребачени у нови свет и шокирани открићем да је непознато окружење станиште огромних чудовишта која су отпорна на њихова ватрена оружја.

Немачко остварење ,,Berlin Aleksanderplac” режисера Бурхана Курбанија најновија је филмска адаптација истоименог романа Алфреда Доблина, једног од највећих књижевних дела 20. века.

Покушавајући да чамцем илегално пређе из Африке у Европу, јунак Франсис доживљава бродолом.

У том тренутку очаја, обећава Богу да ће бити добар човек уколико преживи.

Бог му услишава молитве и Франсис стиже у Немачку жив и здрав.

Међутим, живећи као избеглица без држављанства и једнаких права, није му ни мало лако да се држи свог обећања.

Тагови:

Најновије