НС семе поделило сетвени кукуруз социјално угроженим домаћинствима

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

У магацину Црвеног крста Града Новог Сада у Петроварадину подељено је 1.900 сетвених јединица кукуруза социјално угроженим домаћинствима на подручју Јужнобачког управног округа.

Донација се реализује уназад пет година, захваљујући одличној сарадњи Црвеног крста Града, Јужнобачког управног округа и Института за ратарство и повртарство НС семе Нови Сад.

Ове године ће семена добити 14 приградских месних заједница и 11 општина са подручја Јужнобачког управног округа, рекао је начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић.

Према речима директора Института за ратарство и повртарство проф. др Јегора Миладиновић, то је најквалитетније хибридно семе:

  • Сигурни смо да ће произвођачи који добију семе имати добар род.

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић каже да је један од основних задатака Црвеног крста управо да подстакне компаније, предузећа и институције на друштвену одговорност, те и да сарађују са јавним властима у реализацији њихових јавних овлашћења. Том приликом је истакао да је изузетна част сарађивати са Јужнобачким управним округом и Институтом за ратарство и повртарство у тој традиционалној и високо хуманитарној активности, која се реализује пету годину.

  • Донација ће много помоћи нашим мештанима који углавном имају мале парцеле, до пет јутара – захвалан је председник Месног одбора Савета месне заједнице у Буковцу Предраг Тешановић, рекавши да има око четредесетак људи у том месту, који чекају на семе.

Подела џакова семена ће се радити преко општина и месних заједница у Округу.

Тагови:

Најновије