Општина Рума ове године се прикључује на систем регионалне депоније

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Јавно комунално предузеће “Комуналац” из Руме недавно је добило сагласност Сремске Митровице и Руме, градова оснивача регионалне депоније Срем-Мачва, за прикључење на њен систем.

Током ове године. Општина Рума ће се прикључити на систем, што значи решење великог еколошког питања на подручју општине, објавила је еКапија.

“Предстоји нам организационо спровођење свих поступака који ће нам омогућити да лакше и економичније, све оно што сакупљамо превеземо до регионалне депоније”, казао је директор ЈКП “Комуналац” из Руме Драган Панић.

“Разговарали смо и о проширењу капацитета депоније и о другој, односно трећој фази, а наравно и о постројењу за рециклажу који би требало у блиској будућности да почне са радом”, каже градоначелник Шапца Александар Пајић.

“За Руму ово има немерљив значај, јер ћемо после више деценија доћи у ситуацију да затворимо нашу депонију, а имаћемо уређено одлагање и одвожење смећа на адекватно место које је за ту намену и направљено”, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

“На састанку ћемо се договарати о даљим корацима у вези са сарадњом, а надамо се да ће се ускоро придружити и Општина Шид, која је у процедури”, каже градоначелница Сремске Митровице.

Сагласност да се да се прикључи на систем регионалне депоније недавно је добила и Општина Богатић.

Тагови:

Најновије