Печат вароши сремско-карловачке поделила четири песника

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – Манифестација „Пролећни Бранкови дани“, којом се обележава 197-и рођендан песника Бранка Радичевича, отворена је свечаном доделом награде „Печат вароши сремско-карловачке“ у Бранковом колу у Сремским Карловцима.

Награда „Печат вароши сремскокарловачке“, коју за најбоље песничке књиге на српском језику традиционално додељује Бранково коло, равноправно је припала Радомиру Стојановићу, Јовици Ђурићу, Браниславу Зубовићу и Душану Захаријевићу. Одлуку је једногласно донео жири Бранковог кола, у саставу: Ненад Грујичић, Крстивоје Илић и Јелена Алексић.

У име награђених књижевника на додели се захвалио најстарији међу овогодишњим лауреатима, Радомир Стојановић рекавши да је “Ретко којем песнику Творац доделио тако мало овоземаљског трајања а доделио књижевну вечност као што је то Бранко Радичевић”.

У оквиру фестивала “Пролећни Бранкови дани” наредних дана биће промовисане две песничке књиге аутора Јелене Вујановић и Милана Вићића, биће припређена предавања о вечито младом песнику романтизма, а на светски дан поезије 21. марта, осим Бранкових стихова, чуће се и песме домаћих аутора али и светских који су носиоци међународне награде “Бранко Радичевић”, Насова Јена и Керолен Дафи.

Пролећни Бранкови дани трају до 28. марта. Програм је истакнут на сајту Бранковог кола.

Тагови:

Најновије