Потписани први уговори за чистији ваздух у 31 граду и општини

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је јуче, у Палати Србија, уговоре са 31 локалном самоуправом, на основу којих ће им ресорно министарство доделити 130 милиона динара за пројекте пошумљавања, као и замену дотрајалих котларница и ложишта у домаћинствима котловима на еколошки прихватљивије енергенте.

Вујовић је представницима градова и општина честитала на брзој и ефикасној припреми добрих пројеката.

– Желим свима да вам честитам на успешно припремљеним пројектима. И ми смо, са наше стране, пожурили са спровођењем конкурса и зато сам вас данас позвала, да бисмо могли што пре да потпишемо уговоре, да вам одмах пребацимо средства и да што пре почнете да радите. Волела бих да ускоро обиђем ваше локалне самоуправе да видимо заједно како напредују радови – рекла је министарка Вујовић.

Она је позвала све градове и општине да прате конкурсе које објављује Министарство заштите животне средине, да се пријављују и користе могућност да поправе квалитет ваздуха уз подршку државе.

– Све вас позивам да припремите и за учешће на свим будућим конкурсима које ћемо расписивати. У наредном периоду планирамо да распишемо конкурс за суфинансирање еко паркова – поручила је Вујовић.

Министарка је истакла да су данас потписани први уговори од укупно 97, за које је Министарство кроз три конкурса определило укупно 400 милиона динара.

Министарство заштите животне средине расписало је почетком године три конкурса којима је циљ унапређење квалитета ваздуха. Према коначним ранг листама, на конкурсу за пошумљавање опредељен је укупан износ од 100 милиона динара за 38 локалних самоуправа, док је 100 милиона динара опредељено и за замену котларница у домаћинствима у 10 локалних самоуправа. По конкурсу за замену котларница, опредељено је 200 милиона динара за пројекте у 49 градова и општина.

Тагови:

Најновије