Припрема се терен за изградњу 25 станова у Зрењанину

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Терен за изградњу нових станова за избеглице у Kлеку убрзано се припрема. Према последњим информацијама, први грађевински радови требало би да почну ускоро. Нови стамбени објекат налазиће се у улици Саве Kовачевића, односно поред главног пута у селу, између два постојећа избегличка насеља. Раније је најављено да ће у Kлеку бити изграђено нових 25 стамбених јединица. Претходних дана је са локације на којој ће се градити стамбени објекат уклоњено дрвеће, као и терен за боћање.

Подсетимо, прошлог месеца је у Београду потписан уговор о извођењу радова на изградњи 25 стамбених јединица у Kлеку, намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. Уговор су потписали в.д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Kовачевић и Вукајло Бабић, испред групе понуђача којима је поверена градња станова. У питању су новосадске фирме Инобачка, Архиком и БМЦ Kонект.

Вредност уговорених радова износи око 959.758 ЕУР са ПДВ-ом. Том приликом је саопштено да се почетак радова очекује у априлу. Рок за завршетак изградње је 330 дана.

Изградња станова у Kлеку део је деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма. Циљ овог програма је трајно стамбено збрињавање најугроженијих избегличких породица са простора бивше Југославије. Програмом у Републици Србији руководи Kомесаријат за избеглице и миграције у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору.

Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе. Финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Kипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Тагови:

Најновије