Приче из војвођанске тамбуре – Промоција Тамбурица феста на различитим дестинацијама у земљи и региону

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тамбурица фест и Туристичка организација Војводине покренули су заједнички пројекат “Приче из војвођанске тамбуре”, по којем ће фестивал Тамбурица фест, као званично најбоља туристичка манифестација у Србији и најбољи фестивал етно музике у Европи, бити додатно промовисан на различитим дестинацијама у земљи и региону.

Промоција неговања традиције и културне баштине Војводине, те допринос развоју тамбурашке музике, а уједно и проширењу туристичке понуде јесте заједнички циљ, што су, при потписивању уговора о сарадњи, нагласили директор и оснивач Тамбурица фестадр Јован Пејчић и директорка ТОВ-а Наташа Павловић.

  • У избору од 1.200 манифестација, колико се годишње одржи у Војводини, Тамбурица фест је једна од стандардизованих и ретких која је успела да опстане у тешким тренуцима пандемије, с обзиром на то да је фестивал тамбурашке музике прошле године одржан онлајн. како ће бити ове године, зависиће од епидемиолошке ситуације, али ми радимо на заједничким дигиталним садржајима и прелиминарном пројекту – потврдила је Наташа Павловић.

Сарадња две институције требало би да оствари свој максимум наредне године, када ће Нови Сад понети титулу Европске престонице културе, а Тамбурица фест обележава јубилеј 15 година чувања традиције.

  • Надамо се да ће епидемиолошка ситуација бити повољна и дозволити да наш фестивал одржимо по плану, крајем лета ове године, што ће бити сјајан увод за 2022. годину, у којој славимо јубилеј од деценију и по трајања. Традиционално припремамо богат и садржајан програм, као и свих претходних година, у којем ће бити обухваћени сви видови уметничког израза, од мајстора пера и жице, вокалних солиста, композитора, аранжера, књижевника, песника, режисера, филмографа до ликовних уметника. И у свему ћемо имати сјајну сарадњу и подршку Туристичке организације Војводине – истакао је др Јован Пејчић.

Тагови:

Најновије