Сарадња Новог Сада и Будве

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Доминантна тема сусрета градоначелника Новог Сада са представницима Будве је жеља Будве да се, са још три општине у Боки Которској, кандидује за Европску престоницу културе 2028. године.

“Нови Сад је исказао спремност да сва стечена знања стави на располагање како би се Будва, Тиват, Котор и Херцег Нови припремили за тај процес на најбољи могући начин. Помагали смо и Бањалуци која је за нијансу изгубила од једног норвешког града. Сада смо још искуснији него пре седам година кад смо били на самом почетку”, рекао је Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.

Разговарало се и о конкретним стварима, а директор Фондације ће показати два значајна инфраструктурна и програмска пројекта, а то су Културна станица Свилара и Кинеска четврт, односно Креативни центар.

“Деловало је нестварно и многи нису веровали да ћемо успети, а данас недостаје простора да примимо све који су заинтересовани. На нивоу међуградске сарадње нисмо оптерећни високом политиком, врло брзо се разумемо и договарамо. То су наши искрени пријатељи и имају нашу пуну подршку. Будва је итекако добро туристичко место за грађане Новог Сада и Србије и надамо се да ћемо се на лето посећивати”, закључио је Вучевић.

Тагови:

Најновије