Субвенције од 15 милиона за стамбено збрињавање избеглих и расељених породица

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило уручили су данас у Покрајинској влади уговоре вредне 15 милона динара за стамбено збрињавање избеглих и расељених породица на територији АП Војводине.

Уговори се односе на куповину сеоских кућа и окућница, а право на новчану помоћ у овом јавном позиву остварило је 15 породица са територије АП Војводине.

„Реализовање овог пројекта од стране Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону јесте активност која је била и остала приоритет јер је побољшање услова становања предуслов за развој и напредак становништва које је избегло на територију АП Војводине, а наша је дужност да истрајемо у заједничкој подршци Покрајинске владе и Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, уз велику оперативност и посвећеност Фонда“, поручио је Софић.

Ресорни секретар је истакао да у прилог томе говори и податак да је у овој години Покрајинска влада определила 30 одсто више средстава за буџет Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону у односу на претходних неколико година, као и да је Фонд проширио делокруг својих активности на области културе, просвете и науке.

„Пре само неколико дана, доделили смо једнократну новчану помоћ у износу од 40.000 динара за 100 најбољих ученика средњих школа, те и том мером желимо да покажемо чврсту решеност Покрајине да помогне њихово школовање и створи боље услове ученицима који својим резултатима оправдавају веру у извесну будућност Србије“, подсетио је Софић и нагласио да ће покрајинске институције увек бити стабилан ослонац за сарадњу са Фондом када је реч о горућим проблемима избеглих и расељених породица, кроз процес изналажења трајних решења неопходних за живот достојан савременог човека.

Директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило казао је да је данашњи догађај само део великог пројекта чији је циљ трајно стамбено збрињавање избеглих и расељених лица са пребивлиштем на територији АП Војводине. Он је подсетио да је овом мером Покрајинска влада решила стамбено питање за готово 500 породица, да је преко 800 породица добило помоћ у виду грађевинског материјала, те да су од 2018. године сва опредељена средства бесповратна.

Тагови:

Најновије