Суботичани дисциплиновани у поштовању мера Кризног штаба

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

СУБОТИЦА –  У протеклих, сада већ више од годину дана припадници комуналне милиције и инспекцијски органи у Суботици, интензивно обилазе терен и контролишу поштовање мера које доноси Кризни штаб. Подаци говоре о томе да су Суботичани дисциплиновани, па број изречених санкција веома мали у односу на број извршених контрола.

На сваких 450 до 500 извршених контрола, комунална милиција и инспектори у Суботици наилазе на једну неправилност. Ради се пре свега о непоштовању радног времена угоститељских објеката и организовању приватних окупљања, мада како истиче секретар Секретаријата за инспекцијско – надзорне послове Тибор Фазекаш, ово друго за Суботицу такође није било превише специфично.

„Ако би хтели да направимо једну ретроспективу уназад годину, од када траје ова пошаст, можемо рећи да је преко 170 пријава, односно санкција изречено, што у односу на број преконтролисаних објеката и лица није велики број“, истиче Фазекаш.

Суботица је дакле у бољем положају од осталих градова у нашој земљи, али увек има оних који мере не поштују. Начелник Севернобачког управног округа Драги Вучковић истиче да је поред одговорности важна и солидарност.

„Осим те неодговорности ми имамо на делу и то да нисмо солидарни. Ако неко мисли да је прележао болест или да је заштићен из било којих разлога, то не значи да он не може пренети болест, и у том слислу апелујем и на одговорност и на солидарност“, објашњава Вучковић.

Комунална милиција и инспектори настављају контролу, али поред тога пружају помоћ здравственим радницима у спровођењу вакцинације.

„Најлепша вест за нас је, као што је то било протеклог викенда, када пружамо асистенцију припадницима Дома здравља, када је реч о вакцинисању становништва, и у приградским насељима, као што су Бајмок и Чантавир. То је ипак лепше за нас, него када морамо да контролишемо или да изричемо неке мере“, додаје Тибор Фазекаш.

А када већ говоримо о вакцинацији она је данас настављена и за оне који су се раније пријавили преко портала еУправа, али и за оне грађане старије од 60 година који то нису учинили. Њима је на располагању вакцина Синофарм.

Тагови:

Најновије