„Тамбурица Фест“ од 19. до 21. августа на Тврђави

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

„Тамбурица фест 2021“, у свом 14. издању, од 19. до 21. августа у центру Новог Сада и на Петроварадинској тврђави ће окупити, по традицији, велики број домаћих и иностраних мајстора пера и жице.

На званично најбољем фестивалу етно музике у Европи и најбољој туристичкој манифестацији у Србији, у такмичарском делу програма наступиће шест оркестара из Србије, САД, Хрватске, Словеније, Мађарске и Румуније, а публика ће сваке од три фестивалске вечери, као и претходних година, имати прилику да ужива у солистичким концертима уметника из земље и региона.

Организатори манифестације, која негује све видове уметничког израза, потврђују да ће уводно фестивалско вече, 19. августа, почети тамбурашком променадом, вожњом фијакера „окићених“ тамбурашима новосадским булеварима, све до централних градских улица и Трга слободе. У центру града предвиђени су наступи фолклорних и тамбурашких ансамбала културно-уметничких друштава, као и јединствена шетња, у којој ће тамбураши са љубитељима сетног звука посетити историјске знаменитости Новог Сада.

Преостале две вечери са садржајним и богатим програмом, биће одржане на Петроварадину, планетарном центру тамбураштва, где ће се виртуози тананих струна надметати за престижан трофеј најбоље тамбурашке банде, али и титулу најбољег примаша, бегешара, вокалног солисте, бас примаша…

У такмичарском делу програма наступиће шест оркестара из Србије, САД, Хрватске, Словеније, Мађарске и Румуније

Такође, у ревијалном делу фестивала на Петроварадинској тврђави, представиће се читав низ познатих тамбурашких оркестара и, посебно, у целовечерњим концертима наступиће звезде естраде.

Тагови:

Најновије