У Зрењанину се повећава број заражених коронавирусом

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

ЗРЕЊАНИН – Према последњим подацима у Зрењанину има 487 активних случајева заразе коронавирусом.

Градоначелник Симо Салапура рекао је за Радио-телевизију Војводине, да се у последњих десетак дана та бројка повећава, да постоји експоненцијални раст броја оболелих.

“Морам да похвалим наше суграђане, ми смо у великом делу тешке године за нама били негде при дну листе градова по броју оболелих. Осим пред крај 2020. године, када смо стварно бележили велики број оболелих”, казао је Салапура.

Оболели којима је потребна хоспитализација смештају се у Општу болницу “Ђорђе Јовановић”.

“Места има довољно. Припремајући се за трећи пик обезбедили смо, уз помоћ Покрајинског секретаријата за здравство, додатна кисеоничка места, имамо довољан број кревета и медицинског особља и тренутно је 56 пацијената оболелих од Ковида 19 смештено у болници. Оно што је такође алармантно је да се сваки дан ти капацитети попуњавају и да ћемо можда доћи у ситуацију да отворимо и треће инфективно одељење”, рекао је градоначелник Зрењанина, истичући да капацитета има, али да то и даље показује да имамо раст броја оболелих и да клиничка слика није ни мало наивна.

Према његовим речима, готово сваки пети грађанин Зрењанина је вакцинисан, а ревакцинисано је 7 449 суграђана. Ангажовани су и мобилни тимови који раде по селима.

Тагови:

Најновије