У ПKВ представљени конкурси вредни 270 милиона динара

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

У Привредној комори Војводине данас су представљена четири конкурса Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, објављени 1. марта, чија је вредност 270 милиона динара.

“Циљ ова четири конкурса је да заједно са мерама Владе Србије буде сачувано што је више могуће радних места. Један од најважнијих услова за учешће на нашим конкурсима је да наредних шест месеци не може да се смањује број запослених за више од 10 посто уколико се користе покрајинска средства”, рекао је покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.

Он је нагласио да је вредност новорасписаних конкурса 270 милиона динара и најавио да ће крајем априла бити расписан и конкурс из области запошљавања вредности око 42 милиона динара.

Домаћин скупа, председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, упоредио је податке из 2020. са подацима из 2019. 

“Имамо раст индустријске производње од три одсто, а подаци из јануара ове године показују да је раст у односу на јануар 2020. године 2,2 посто. То је показатељ да су фискалне и монетарне мере биле благотворне”, рекао је Вучуревић.

Говорећи о туризму, Вучуревић је навео да је у јануару настављен пад који је забележен прошле године и сада је на нивоу од 44 посто.

“Пољопривреда је значајно утицала на смањени БДП који је на -1 одсто, имамо податке, али је пољопривреда утицала на формирање БДП-а око 7 посто”, истакао је Вучуревић.

Тагови:

Најновије